Image

Topia blir Sveavalvet – emitterar för att köpa

Bolag Topia Fastigheter har bytt namn till Sveavalvet och har ingått sju avtal om att förvärva ytterligare 15 fastigheter över Sverige med ett motsvarande marknadsvärde om 651 miljoner kronor.
Publicerad den 12 December 2016

I samband med detta har Sveavalvet emitterat ett icke säkerställt treårigt obligationslån om 250 miljoner kronor inom ett rambelopp om 400 miljoner kronor. Likviden från emissionen kommer att användas som delfinansiering för de 15 förvärven.

Obligationslånet löper till december 2019 med en rörlig ränta om STIBOR 3M + 6,50 procent per år som erläggs kvartalsvis. Investerarintresset för obligationslånet var starkt och emissionen placerades framgångsrikt bland i huvudsak svenska institutionella investerare. Sammanlagt deltog cirka 50 investerare i emissionen.

”Genom obligationsemissionen så stärker vi Sveavalvets finansiella ställning och öppnar en ny finansieringskälla för bolaget. Vi är mycket nöjda över det stora förtroende investerarna har visat oss och det faktum att vi nu har möjlighet att genomföra flera attraktiva förvärv” – Petter Boström, vd för Sveavalvet.

ABG Sundal Collier har varit finansiell rådgivare och Wigge & Partners har varit juridisk rådgivare till Sveavalvet.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige