Image
Tobias Rönnberg.
Tobias Rönnberg. Bild: Martin Källqvist

Tobias Rönnberg tar kliv upp på Citycon

Bolag Tobias Rönnberg har utsetts till tjänsten som Vice President, Asset Management Sverige på Citycon. Tobias Rönnberg har arbetat på företaget sedan fem år och ska nu ansvara för att vidareutveckla Citycons sex centrum i Sverige.
Publicerad den 30 April 2024

Citycon äger, förvaltar och utvecklar multifunktionella centrum i Norden och Baltikum till ett värde av fyra miljarder euro. Med 140 miljoner besökare varje år fokuserar Citycon på vardagsnära handel i de största städerna i Norge, Finland, Sverige, Danmark och Estland.

Tobias Rönnbergs kommer från befattningen som Director, Business Development, och har tidigare haft olika roller inom företaget, däribland Nordic Manager Insights & Innovation och Leasing Manager. Tobias Rönnberg tillträder som Vice President, Asset Management den 1 maj 2024.
– Jag ser fram emot att ta mig an den nya rollen och bidra till vidareutvecklingen av vår verksamhet i Sverige. Våra centrum i Sverige har haft en positiv utveckling de senaste åren och jag ser fram emot att fortsätta samarbetet med våra dedikerade team för att skapa attraktiva handels- och mötesplatser, säger Tobias Rönnberg, tillträdande Vice President, Asset Management på Citycon.

Citycon äger totalt 33 centrum i fem länder, av vilka sex finns i Sverige. I Stockholm ingår Kista Galleria, Liljeholmstorget Galleria, Åkersberga Centrum, Jakobsbergs Centrum och på västkusten Mölndal Galleria och Stenungstorg Centrum.

Tobias Rönnberg får ett huvudansvar får det svenska fastighetsbeståndet och kommer att arbeta nära koncernledningen i Finland.
– Vi är mycket glada över att Tobias tar på sig rollen som Vice President, Asset Management Sverige. Vi känner Tobias väl och han har en djup förståelse för vår verksamhet och vår strategi. Vi är övertygade om att Tobias är rätt person att följa upp våra ambitioner för Sverige, säger Helen Metsvaht, COO för Citycon.

Citycon utser samtidigt Sanna Yliniemi till Senior Vice President, Asset Management Finland, Estland och Danmark, och Håkon Tuv Dalland till Vice President, Asset Management Norge.

Den 1 april 2024 utsågs Henrica Ginström till vd för Citycon, med Helen Metsvaht som COO, Jussi Vyyryläinen som Senior Vice President, Leasing, Sakari Järvelä som CFO och Erik Lennhammar som CDO/CIO.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige