Image
Charlottenbergs Shoppingcenter.
Charlottenbergs Shoppingcenter. Bild: Thon Property

Thon Property: Gränshandeln redo för återvändande norrmän

Handel Norge valde att stänga sina gränser i slutet på mars på grund av Covid-19 pandemin. I fredags meddelade den norska regeringen att gränsen mot Värmland åter är öppen och norska besökare behöver alltså inte längre sitta i karantän vid hemkomst.
Publicerad den 27 Juli 2020

Två av Olav Thon Gruppens köpcentrum finns i Värmland och medarbetarna på Charlottenbergs Shoppingcenter samt Töcksfors Shoppingcenter är väl förberedda att åter ta emot gränshandlande kunder från Norge.

– Detta är en unik och väldigt positiv situation vi hamnat i nu när gränsen åter igen är öppen. Vad gäller att minimera smittspridning av Covid-19 så har vi både i Charlottenberg och Töcksfors förberett oss väl inför flera olika scenarion med lämpliga åtgärder, säger Claes Sjöholm, Centrumchef på Charlottenbergs Shoppingcenter.

– Vi har bland annat kallat in extra väktare samt förstärkning i form av parkeringsvärdar etc. Vi följer Folkhälsoinstitutets rekommendationer genom att på flera olika sätt informera om att hålla avstånd, hålla god handhygien och att hålla sig hemma vid eventuell symptom. Vi har utökad renhållning, inte minst vid uppenbara beröringspunkter, fortsätter Sjöholm.

Hyresgästerna i köpcentrumen längst gränsen ser fram emot att åter få möta sina norska kunder efter lite mer än 4 månaders frånvaro.

– Butikerna är väl förberedda och redo att ta emot våra efterlängtade grannar i väst. Korttidspermitteringar återgår till normal anställning och lagren fylls på igen. Vi ser framför oss att det kan bli en hel del kunder som väljer att ta turen till oss så snart gränsen öppnar och vi känner oss trygga med att vi förberett oss på bästa sätt, säger Madeleine Ward, Centrumchef på Töcksfors Shoppingcenter.

Under lördagsmorgonen ringlade köerna långa utanför Thon Propertys shoppingcenter, rapporterar flera medier.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetslån i topp bland de svenska räntefonderna

Bolag Morningstars lista publicerad – ny fastighetsfonde i topp. Vd:n tror på kraftigt ökat inflöde framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY