Image

Tengbom expanderar

AFFÄRER Tengbom, ett av Nordens ledande arkitektföretag, förvärvar Arkoteknik Arkitekter och Ingenjörer i Kalmar. Affären innebär att Tengbom får sitt sjätte kontor i Sverige.
Publicerad den 1 Februari 2008

Arkoteknik är ett av de ledande arkitektkontoren i Kalmar, och har lång erfarenhet inom såväl arkitektur som byggledning. Kompetensområdet är brett och innefattar såväl kommersiella lokaler och bostäder som infrastruktur. Verksamheten kommer drivas vidare under namnet Tengbom Arkoteknik Kalmar.

Tengbom och Arkoteknik har under en längre tid samarbetat kring flera projekt i Kalmar-regionen, bland annat Kalmar Arena. Som en del i Tengbom kommer Arkoteknik fortsättningsvis kunna erbjuda alla typer av arkitekttjänster på den lokala marknaden i Kalmar-regionen.

- Regionen kring Kalmar är ett expansivt område med stor potential. Med denna affär stärker vi vår ställning och får en närhet till aktörerna i regionen, kommenterar Magnus Meyer, vd för Tengbom.

Övertagandet av verksamheten sker per 1 februari 2008.

Chef för Kalmar-kontoret blir fortsatt Carl-Erik Molin.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige