Image
Fastigheten Luna 1 i centrala Södertälje som Telge Fastigheter nu köper.
Fastigheten Luna 1 i centrala Södertälje som Telge Fastigheter nu köper. Bild: Telge

Telge Fastigheter köper av Regio mitt i centrum

Transaktioner I Telge Fastigheters uppdrag ligger att förvalta, utveckla, bygga och även att strategiskt arbeta med köp och försäljningar. I affärsplanen framgår också att bolaget ska bidra till ett attraktivt Södertälje. Telge Fastigheter, som är en viktig aktör i utvecklingen av Södertälje centrum, köper nu fastigheten Luna 1 på Gågatan mitt i centrala Södertälje.
Publicerad den 1 Mars 2022

– Köpet av fastigheten skapar möjligheter framåt i arbetet med Lunakvarteren och utvecklingen av stadskärnan, säger Lars Greger, styrelseordförande Telge Fastigheter.

Telges styrelse gav för en tid sedan vd Krister Mellström i uppdrag att förvärva fastigheten Luna 1. Avsikten med förvärvet är att fortsätta bidra till ett attraktivare Södertälje centrum. Dessutom äger Telge Fastigheter redan grannfastigheter och ser tydliga synergier och ekonomiska fördelar med att förvalta och underhålla alla fastigheter i kvarteret Luna.
– Genom att få rådighet över hela kvarteret Luna kan vi få ut hela potentialen i detaljplanearbetet som pågår, säger Krister Mellström vd Telge Fastigheter. Till exempel kommer förvärvet underlätta evakueringsplanen när Gallerian försvinner, säger Krister Mellström

Fastigheten Luna 1 är en välkänd profil bland centrumfastigheterna och har en viktig roll i Södertälje. Huset, som är kulturhistoriskt och ritad av samma arkitekt som Kaknästornet, innehåller lägenheter, kontor och butikslokaler.

Luna 1 har ägts av Fastighets AB Regio sedan 2016. Nu väljer de att sälja till Telge Fastigheter.
– Från Regios sida är vi nöjda med att Telge Fastigheter tar över Luna 1. Vi ser framför oss att det kommer bidra positivt till utvecklingen av kvarteret och närområdet, då de är långsiktiga fastighetsägare och har ett stort engagemang i stadskärnan, säger Regios vd Eric Bergström.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige