Image

Telge Bostäder säljer i Södertälje

Transaktioner Telge Bostäder säljer bostadsfastigheten Fåret på Sveagatan i Södertälje. Försäljningen görs för att finansiera modernisering och nybyggnation.
Publicerad den 28 Augusti 2013

Köpare av fastigheten Fåret är Fastighets AB Bårstabergen. Fastigheten innehåller 50 lägenheter. I april såldes fyra fastigheter i Västra Blombacka till Rikshem.

- Vi är en aktiv förvaltare och ser hela tiden över vårt fastighetsbestånd. Försäljningarna genomförs för att finansiera nybyggnation och moderniseringar. Nästa år påbörjar vi en omfattande modernisering av Fornhöjden och Fornbacken, säger Eva Nygren, vd Telge Bostäder.

Och det kan bli tal om fler försäljningar under de närmaste åren.

- Försäljningen av tre av våra fastigheter i Geneta pågår just nu. Kravet på köparen är som tidigare att det ska vara en fastighetsägare med goda referenser som ser förvärvet långsiktigt och vill utveckla Geneta tillsammans med oss, säger Eva Nygren.

Telge Bostäder med cirka 9 700 lägenheter är Södertäljes största fastighetsägare.

NAI Svefa var rådgivare åt säljaren i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten: Skottlossning och termosbomber är inte skäl till vräkning

Juridik Besittningsrätten ska vara stark. Men hur stark får den vara? Den frågan kan man ställa sig efter Svea hovrätts dom där MKB försökt vräka en hyresgäst i Malmö. De boende i lägenheten har kopplingar till kriminella nätverk konstaterar både hyresnämnden och hovrätten. Trots det tolkas hyreslagstiftningen som att det inte går att vräka hyresgästerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige