Image

Täby Galopp ska säljas - blir stort bostadsområde

AFFäRER Täby Galopp ska säljas. På det 60 hektar stora området ska det skapas ett nytt bostadsområde omfattande cirka 4 000 bostäder. Nu är det klart vilka som får säljuppdraget.
Publicerad den 26 April 2010

Det blir Catella Corporate Finance, med Niklas Samuelsson som projektledare, som får uppdraget att sälja fastigheten Hästen 1, där Täby Galopp bedrivs.

Det är Svensk Galopp som delat ut säljuppdraget av det 60 hektar stora området.
Svensk Galopp planerar för en ny galoppbana i Stockholmsområdet och försäljningen av Täby Galopp ska ses som ett led i att frigöra de ekonomiska värden som är nödvändiga för projektet.

Täby Kommun har i sin översiktsplan pekat ut Galoppfältet som en del i den regionala stadskärnan. En rimlig ambitionsnivå enligt Täby Kommun är att inrymma cirka 4 000 lägenheter, vilket innebär en befolkning på mellan 8 000 och 10 000 boende inom området när det är fullt utbyggt.

Dessutom måste området i en funktionsblandad stadsstruktur kunna inrymma ett stort antal kontorsarbetsplatser, ny service, nya förskolor och skolor samt sportanläggningar.

Försäljningsprocessen startar inom kort och det finns redan nu ett stort intresse.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige