Image

Sweco vinner pris för Göteborgsprojekt

Bolag Swecos kulturhus Kulturkorgen i Göteborg tog hem vinsten i sin kategori på World Architecture Festival i Berlin.
Publicerad den 20 November 2017
Kulturkorgen i Bergsjön. Bild: Sweco
Kulturkorgen i Bergsjön.

– Det är ett stort erkännande att den internationella juryn väljer Kulturkorgen bland alla bidrag. WAF är en viktig arena där världens arkitekter möts, och att vinna första pris i sin kategori i ett sammanhang som detta är betydelsefullt för oss som arkitektföretag, säger Jan Mattsson, vd för Swecos arkitektverksamhet.

Projektet är ett resultat av en vunnen arkitekttävling för utformningen av Göteborgs nya kulturhus i stadsdelen Bergsjön. Kulturkorgen är utformad av Swecos arkitekter i Göteborg, genom ansvarig arkitekt Margareta Diedrichs. På World Architecture Festival tävlade projektet i kategorin Framtida projekt – Kultur och presenterades av Margareta Diedrichs och Cecilia Rossing.

– Vi är otroligt glada och stolta över att vårt projekt uppmärksammats bland 16 andra internationella uppdrag i sin kategori. Det är särskilt roligt eftersom Kulturhuset i Bergsjön kommer betyda mycket för hela Göteborg och Bergsjön. Vår vision är att skapa en byggnad och en intressant publik utemiljö som erbjuder en mångfald av möjligheter och som gör kulturen till en naturlig del av människors vardagsliv. Den skall vara välkomnande, inspirerande och färgstark, säger Margareta Diedrichs, ansvarig arkitekt på Sweco.

Förutom Kulturkorgen tilldelades Swecos projekt Ge mig era trötta hedersomnämnande i kategorin Framtida projekt – Tävlingar under WAF. Projektet fick tidigare under hösten ta emot WAFX Prize.

World Architecture Festival är en årlig arkitekturtävling som samlar världens arkitekter. I år tävlade över 500 projekt i 34 kategorier.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige