Partihallsområdet har sedan tidigt 1960-tal varit ett grossistcentrum för företag som handlar med kött, blommor, frukt och fisk. Området ligger strax utanför centrala Stockholm och har goda kommunikationer med både pendeltåg och tvärbana på gångavstånd.
– Årsta Partihallar är ett av Stockholms största och viktigaste nav när det gäller hantering av gods och livsmedel. Våra lösningar med hyresgästen i fokus är efterfrågade, säger Daniel Massot, vd på Svenska Hus.
Lokalen på Fiskhallsvägen anpassas liksom vid tidigare uthyrningar efter kundens behov och verksamhet innan hyresgästen flyttar in. Fiskhallsvägens nya hyresgäst, Hokkai Suisan Sweden, förser framför allt sushibarer och restauranger med asiatisk inriktning i Stockholmsområdet, med råvaror.
– I Partihallsområdet finns en spännande blandning företag med fokus på olika sorters grossistverksamheter och livsmedelsproduktion. Under det senaste året har vi slutit många långsiktiga avtal med flera starka hyresgäster, säger Annelie Bergström, uthyrningsansvarig hos Svenska Hus i Stockholm.
Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.