Image
Jönköping, mot norr, sett från Stadsparken.
Jönköping, mot norr, sett från Stadsparken. Bild: Wikimedia commons

Svenska Handelsfastigheter tilldelas markanvisning med byggrätt i Jönköping

Bygg/Arkitektur Svenska Handelsfastigheter har fått en markanvisning i det expansiva området Strandängen norr om centrala Jönköping. Avsikten är att uppföra en byggnad om cirka 3 000 kvadratmeter för handel och livsmedel. Tillträde till marken beräknas ske efter sommarsemestrarna.
Publicerad den 17 Maj 2024

Svenska Handelsfastigheter kommer att samarbeta med Jönköpings kommun och det kommunala bostadsbolaget Vätterhem vid byggnationen av projektfastigheten.

– En etablering i Strandängen är intressant för våra livsmedels- och handelskunder, givet hur expansivt området är med en kraftigt ökande befolkning. Vi ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med Vätterhem och Jönköpings kommun för att förhoppningsvis få spaden i backen redan i höst, säger Benny Andersson, affärsutvecklingschef vid Svenska Handelsfastigheter.

– En livsmedelsbutik står högt på önskelistan hos våra hyresgäster på Strandängen och vi är därför mycket glada för samarbetet med Svenska Handelsfastigheter som ska hjälpa oss uppfylla den här önskan, säger Raymond Paska, vd Vätterhem.

Planerna förutsätter nödvändiga myndighetsgodkännanden, inklusive detaljplan och bygglov.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De tyngsta Q2-rekryteringarna

Karriär En rad tunga vd-tjänster tillsattes under andra kvartalet. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste rekryteringar under Q2 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige