Image
Lennart Sten.
Lennart Sten. Bild: Svenska Handelsfastigheter

Svenska Handelsfastigheter lämnar bud på Tre Kronor

Bolag Svenska Handelsfastigheter lägger ett kontanterbjudande om 151 kronor per aktie till aktieägarna i First North-noterade Tre Kronor Property Investment.
Publicerad den 13 April 2021

Budet värderar Tre Kronor till 1 552 miljoner kronor.

Erbjudandet representerar en premie om tolv procent i förhållande till stängningskursen om 134,8 kronor på måndagen och sju procent om bolagets EPRA NAV om 141,4 vid årsskiftet.

Citifa AB (ägt av Olof Andersson, Jan Barchan och Mats Cederholm) som äger 9,6 procent av aktierna har accepterat erbjudandet. Åtagandet är villkorat av att konkurrerande bud inte lämnas med ett vederlag som överstiger vederlaget i erbjudandet med en viss angiven nivå.

Länsförsäkringar Fondförvaltning, som kontrollerar cirka 7,9 procent, Danske Invest, som kontrollerar cirka 1,8 procent och Carnegie Fonder som kontrollerar cirka 1,2 procent av aktierna och rösterna i Tre Kronor, har uttryckt sin avsikt att acceptera, men har inte genom avtal eller på annat sätt förbundit sig att acceptera erbjudandet.

Svenska Handelsfastigheter har således sammanlagt erhållit stöd för erbjudandet från de tre största aktieägarna, som tillsammans med Carnegie Fonder representerar cirka 20,5 procent av aktierna och rösterna i Tre Kronor.

En erbjudandehandling avseende Erbjudandet beräknas offentliggöras omkring den 16 april 2021. Acceptperioden för Erbjudandet beräknas starta omkring den 19 april 2021 och avslutas omkring den 10 maj 2021.

Lennart Sten, vd på Svenska Handelsfastigheter:
– Vi har följt Tre Kronor under lång tid och tycker att bolaget skapat en attraktiv portfölj av handelsfastigheter som passar väl in i vår långsiktiga strategi att förvalta, utveckla och skapa attraktiva handelsplatser. Ett förvärv av Tre Kronor skulle stärka vår position inom handelsfastigheter ytterligare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY