Image

Svedberg: ”Värderingen var katastrofal”

Transaktioner KEFREN Sundsvallsfastigheten Veterinären 6 för 13,7 miljoner kronor – fastigheten var på förhand värderad till 5 miljoner kronor. - Det var inte dyrt, värderingen var katastrofal, säger köparen Stig Svedberg på Tvättbjörnen Förvaltning, till Fastighetssverige.
Publicerad den 4 Oktober 2011
Stig Svedberg. Bild: Tvättbjörnen Förvaltning. Bild: Tvättbjörnen Förvaltning
Stig Svedberg. Bild: Tvättbjörnen Förvaltning.

- Jag förstår inte hur de har räknat. Vi tittade på nyckeltal och allting och kom fram till ett pris på mellan 12 och 17 miljoner kronor, säger Svedberg.

Fastigheten omfattar 2 896 kvadratmeter butik, industri/verkstad, lager och kontor, med ett bedömt driftnetto för 2012 på 857 000 kronor, enligt prospektet på kefrenproperties.se.

Stig Svedberg var också intresserad av fastigheten Bilen 1, som Hjertman Fastigheter köpte för 30,5 miljoner kronor (23,5 miljoner i värdering).

- Jag var med till 22, 23 miljoner, sedan tyckte jag att blev det för dyrt, säger Svedberg, som har mycket på gång i Sundsvall framöver.

- Vi ska växa betydligt. Det är mycket till salu nu, jag har grejer för flera hundra miljoner liggande på mitt skrivbord.

Du var nyligen med i Kanal 5:s program Svenska Miljonärer. Vad har du fått för reaktioner efteråt?

- Jag trodde att det skulle bli som för en fotbollsdomare, att 50 procent skulle vara för och 50 emot, men det är snarare så att 98 procent har varit för. Det har bara varit positiva reaktioner, det var roligt att spela in och folk förstår ju att jag gjorde det mest som en kul grej, det var inte så allvarligt.

Du menar att folk förstår att du inte brukar bada i pengar i din pool till vardags?

- Haha. Jag brukar säga att folk inte ska vara avundsjuka på mina pengar, men på mina skådespelartalanger.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dicksonska palatsets nyrenoverade fasad kan prisas

Bygg/Arkitektur Göteborgska Dicksonska Palatset, som snart öppnas upp för allmänheten, är en av finalisterna i tävlingen Årets Fasad. Bakom priset, som är är byggbranschens stora pris för Sveriges bästa husfasad, står branschföreningen Mur & Putsföretagen. Ulf Bengtsson, projektledare på Higab, berättar om det varsamma arbetet med att restaurera Göteborgs mest kända doldis. – Med ett såpass gammalt hus kommer många överraskningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige