Image

Kefren: Hemfosa hetast dag 3

Transaktioner KEFREN Hemfosa köpte tre fastigheter under gårdagens Kefren-auktion, bland annat den högst värderade, Norr 12:5 i Gävle. Och så gjorde man ett lyckat bottenfiske med en fastighet i Svalöv. - Jag vet inte vad som hände där, säger Hemfosas transaktionschef Lars Thagesson till Fastighetssverige. Här presenterar vi en förteckning över samtliga affärer i gårdagens Kefrenauktion.
Publicerad den 6 Oktober 2011

KEFREN Hemfosa köpte tre fastigheter under gårdagens Kefren-auktion, bland annat den högst värderade, Norr 12:5 i Gävle.

Hemfosa vann budgivningen på Norr 12:5 i Gävle på 127 miljoner kronor, 16 miljoner under värderingen.
- Ett ganska bra pris. Jag vill inte avslöja något tak, men vi hade kunnat gå en bit högre, säger Hemfosas transaktionschef Lars Thagesson till Fastighetssverige.
- Vi har en del idéer med den fastigheten. De flesta ser den som en galleria, men det är mer ett kontorshus som vi kommer att förädla ytterligare.

Hemfosa köpte också Näringen 4:3 i Gävle för 41 miljoner (värdering 38), och den lilla Möllarp 3:2, som värderades till 15 miljoner. Köpeskillingen blev – 2,5 miljoner.
- Jag vet inte vad som hände där. Ingen ville ha den… Det var ett par med och budade på 2,2 och 2,3. Det var underligt, det finns hyresgäster, och ett skapligt kassaflöde även om en del är vakant.

Hemfosa köpte ingenting i auktionen i måndags och två fastigheter en bra bit under värdering i tisdags.
Fem fastigheter för cirka 200 miljoner, du hade hoppats på fler?

- Nja, hoppas gör man ju alltid. Det är som när skattebeskedet kommer, man vet ungefär vad det ska stå men man hoppas att det blir bättre. Jag tycker generellt att de har fått ut höga priser. Samtidigt är det ju några fastigheter som har sålts billigt. Det är ömsom vin ömsom vatten.

Hemfosa har förberett sig noggrant inför auktionen, och har också fördel av att många medarbetare – bland andra Thagesson och vd Jens Engwall kommer från Kungsleden som tidigare har ägt beståndet.
- Jag har ju varit med om att både köpa och sälja det tidigare. Vi har varit runt på visningar på alla kåkarna, och känner oss väl förberedda. Vi har satt en limit på varje enskild kåk.

Finns det någon plats för spontanitet?

- Nej, vi är ganska strikta, även om man kan slänga på någon miljon någon gång. Men man kan inte sitta och vara spontan, då blir det livsfarligt.

Vad tycker du om det här sättet att sälja fastigheter, har du roligt på auktionen?

- Haha, ja det är faktiskt lite kul. Det var ju ett tag sedan sist det var sådana här auktioner. Bortsett från Landic-auktionen har det ju inte varit några större sedan 90-talskrisen. Men det är ju väldigt speciellt i och med att man aldrig får några garantier, så priserna borde ju vara lägre än de är under normala omständigheter. Det finns en del som tycker om det här, många av de här fastigheterna har inte varit ute på marknaden på länge, det är ju en ”nu eller aldrig-känsla över det”.

I dag tar Kefrenauktionen en vilodag, och fortsätter i morgon, fredag.

GÅRDAGENS AFFÄRER
Olofström – Holje 6:191 – Köpare: Säljfast, pris 7,1 miljoner kronor (värdering 6,6 miljoner).
Hässleholm – Röinge 37:6 – Sven Jinert AB, 4,7 (5.7).
Svalöv – Möllarp 3:2 – Hemfosa, 2,5 (15).
Emmaboda – Klövern 1 – Privatperson, 1,5 (2,2).
Lessebo – Vega 21 – Privat, 0,6 (1,1).
Uppvidinge – Rådhuset 7 – Johan och Dennis Fastigheter, 0,8 (1,2).
Uppvidinge – Lenhovda 5:27 – Johan och Dennis Fastigheter, 0,65 (0,4).
Hultsfred – Mörlunda 1:103 – Privatperson, 0,25 (0,8)
Gävle – Norr 12:5 – Hemfosa, 127 (143).
Gävle – Norr 30:4 – ENA, 57 (45).
Gävle – Näringen 4:3 – Hemfosa, 41 (38).
Gävle – Näringen 15:6 – Fastpartner, 16 (11).

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige