Image

Sveafastigheter köper tillbaka i Kalmar

Transaktioner 2008 sålde Sveafastigheters första fond två handelsfastigheter i Hansa City i Kalmar till en fond förvaltad av Axa för 420 miljoner kronor. Nu köper Sveafastigheters tredje fond tillbaka fastigheterna. Helaba står för finansieringen.
Publicerad den 23 Maj 2013
Simon de Château. Bild: David Schmidt
Simon de Château.

Fastigheterna – med Bauhaus, Plantagen, Elgiganten, Rusta, Sova, Jysk, Cervera, Hemtex och Mairo som hyresgäster – utvecklades av Sveafastigheter Fund I och såldes i slutet av 2008.

Köpare var en tysk fastighetsfond förvaltad av Axa Investment Managers Deutschland GmbH, som nu säljer tillbaka till Sveafastigheter Fund III, i samarbete med P&E Fastighetspartner.

Sveafastigheter äger sedan tidigare Modehuset i Hansa City, omfattande 13 000 kvadratmeter, och i och med den här affären äger bolaget nu halva handelsområdet.

Ikano Retail Centers äger resterande del.

- Vi ser det här som en möjlighet att förvärva en stabil och väletablerad retailportfölj, som vi har mycket god kännedom om, i ett utmärkt läge, säger Simon de Château, verkställande direktör för Sveafastigheter.

- Hansa City har haft en enastående utveckling sedan det öppnades och vi tycker att det är ett av de bästa handelsområdena i södra Sverige.

Kilpatrick Townsend, PWC och WSP har varit rådgivare till Sveafastigheter och Catella var säljarens rådgivare i affären.

Bankfinansieringen kommer från den tyska banken Helaba.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Carl Janglin beskriver turbulensen på OP: "Tvingades krympa för att överleva"

Bolag Oscar Properties avgående vd Carl Janglin berättar för Fastighetssverige varför han lämnar bolaget, hur pressen har varit de senaste månaderna och varför den korta tiden på bolaget inte blev som han hade tänkt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige