Image

Sveafastigheter säljer köpcentrum i Kalmar

Transaktioner Sveafastigheters fond 1 har sålt ”Modehuset” i Kalmar.
Publicerad den 29 Juli 2014

Köpcentrumet, som har utvecklats i samarbete med P&E, är beläget i det expansiva handelsområdet Hansa City.

Köpare är ett konsortium med IngaBritt och Arne Lundbergs Forskningsstiftelse, EAB Fastigheter AB samt Defakon AB/Fastighetspartner P&E AB som huvudägare samt kunder till Catella Bank Filial.

Modehuset invigdes 2009 och är i dag fullt uthyrt till närmare 30 butiker.

- Sveafastigheter har varit en aktiv aktör i utvecklingen av Hansa City under närmare tio år. Det är roligt att idag kunna avlämna ytterligare en färdigutvecklad fastighet i Hansa City till långsiktiga förvaltare, säger Einar Erici på Sveafastigheter.

Sveafastigheter kommer även fortsättningsvis att arbeta med utvecklingen av Hansa City genom ägande av fastigheter i Sveafastigheter Fund III.

- I och med försäljningen av Modehuset är merparten av investeringarna i Sveafastigheter Sverige I realiserade. Fonden som startade 2003 har varit mycket lyckosam och genererat hög avkastning till våra investerare, säger Johan Tengelin, vd för Sveafastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige