Image
Sveafastigheter bygger hyresrätter i Rosendal.
Sveafastigheter bygger hyresrätter i Rosendal. Bild: Kirsh + Dereka Arkitekter

Sveafastigheter bygger hyresrätter i Rosendal

Bygg/Arkitektur Uppsala kommun säljer tomtmark i Rosendals etapp 2 till Sveafastigheter, det beslutade kommunens Mark- och exploateringsutskott i förra veckan. Det blir företagets första projekt i Rosendal och kommer att komplettera utbudet i området med 58 lägenheter till lägre priser.
Publicerad den 9 Oktober 2019

Sveafastigheters projekt Svanen är skapat som ett komplement till de lite dyrare delarna av Rosendals bostadsbestånd. Sveafastigheter fick markanvisning med villkoret att bostäderna ska vara prisrimliga.
– Uppsala behöver fler bostäder som fler har råd att bo i. Därför är jag glad över att vi nu kommer att få över 50 nya hyresrätter till rimligare hyror på plats i Rosendal, säger Erik Pelling (S), ordförande i mark- och exploateringsutskottet i Uppsala kommun.

Projektet lever som alla i Rosendal upp till högt ställda villkor och förutsättningar som rör hållbarhet i energiförbrukning. Svanen certifieras som miljöbyggnad silver enligt Miljöbyggnad 3.0 och får en kombination av 132 kvadratmeter solceller och bergvärme som säkerställer en energianvändning på under 44,8 kWh/kvadratmeter. På gården byggs växthus och en gemensam takterrass med odlingskärl förlänger gården.

Projektet innehåller förutom bostäder även en lokal på 80 kvm för en mindre verksamhet. Byggstarten är planerad till den 21 oktober.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige