Image

Sundbyberg-kyrka blir bryggeri

Uthyrning Förvaltaren i Sundbyberg hyr ut före detta Betlehemskyrkan till Sundbybergs Köksbryggeri som ska brygga öl i lokalerna.
Publicerad den 2 April 2013

– Lokalen lämpar sig mycket väl för ett bryggeri. Roligt att ”Sumpan” får ett alldeles eget bryggeri och sin egen öl, säger Robert Kull, ansvarig för lokaluthyrningarna på Förvaltaren.

Parterna har tecknat ett hyreskontrakt på 675 kvadratmeter som löper över fem år. Förvaltaren gör smärre anpassningar som att dra in el och förstärka golvet, resten av iordningsställandet står bryggeriet för.

– Vi letade länge efter en passande lokal med tillräcklig takhöjd för att utrustningen ska få plats. Det kommer helt klart inte bli något problem nu, säger Peter Bergholtz.

Han är tillsammans med Thomas Lindberg och Per Stocke grundare av Sundbybergs Köksbryggeri. Under flera år bryggde de öl hemma som en hobby. Idén att starta ett kommersiellt bryggeri kom sedan trion vunnit silver i hembryggar-SM.

Att bryggeriet hamnade i Sundbyberg är ingen tillfällighet. Sedan tio år tillbaka bor Thomas Lindberg i kommunen medan Peter Bergholtz bott i Sundbyberg i fyra år. Sundbybergs Köksbryggeri räknar med att vara igång med produktionen i början av september.

– Kommunen och dess företagare har visat ett gott intresse för den här typen av verksamhet. Nu ser vi fram emot att bryggeriet öppnar efter sommaren, säger Robert Kull.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige