Image
Klarabo, med Andreas Morfiadakis som vd, gör sin första handelsdag på börsen i dag.
Klarabo, med Andreas Morfiadakis som vd, gör sin första handelsdag på börsen i dag. Bild: Klarabo/Brinova

Succéöppning för Klarabo – upp över 40 procent

Bolag 38 000 privatpersoner och institutioner anmälde intresse – 5 000 fick teckna. Klarabos erbjudande blev kraftigt övertecknat och handeln i aktien inleddes på torsdagsmorgonen. Några minuter efter öppning handlas aktien över 50 kronor, att jämföra med teckningskursen på 35 kronor.
Publicerad den 2 December 2021

Priset i erbjudandet var, som tidigare kommunicerats, 35 kronor per B-aktie, motsvarande ett värde på samtliga aktier i Klarabo efter erbjudandet om 4 501 miljoner kronor exklusive övertilldelningsoptionen.

I syfte att täcka eventuell övertilldelning i erbjudandet har bolaget utfärdat en option till ABG Sundal Collier att begära att ytterligare högst 3 214 285 B-aktier emitteras motsvarande en emissionslikvid om 112,5 miljoner kronor.

I Erbjudandet har Clearance Capital, Länsförsäkringar Fondförvaltning, M2 Asset Management AB och Fonden ODIN Eiendom tecknat aktier till ett totalt belopp om 540 miljoner kronor.

Andreas Morfiadakis, grundare och vd, kommenterar:
– Det mycket stora intresset att investera i Klarabo gör oss väldigt glada och stolta. Noteringen på Stockholmsbörsen är en milstolpe för oss som kommer att bidra till vår fortsatta utveckling och tillväxt. Ett stort tack till alla medarbetare för er vilja att driva Klarabo till nästa nivå och välkomna alla nya aktieägare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige