Image

Storebrand/SPP vill växa

Bolag Storebrand erbjuder nu externa institutioner möjlighet att investera i SPP Fastigheter AB. I dag har portföljen ett marknadsvärde om 5,3 miljarder kronor och målet ät att expandera till 13 miljarder kronor. Tre nya institutioner har investerat totalt 750 miljoner kronor.
Publicerad den 7 April 2016

SPP Fastigheter AB är SPP Pension & Försäkring AB:s traditionella försäkringars fastighetsbolag.

- I våra portföljer inom pensionssparande i traditionell försäkring är målsättningen att öka vår exponering mot fastigheter och vi bjuder nu in externa investerare att vara med på den resan, säger Erik Kleväng Callert, investeringschef SPP Pension & Försäkring AB och styrelseordförande SPP Fastigheter AB.

Kyrkans Pensionskassa är en av de nya investerarna.

- Vi valde att investera i Storebrand/SPP:s svenska fastighetsstruktur för att vi uppskattar kombinationen av den tydliga intressegemenskapen med huvudinvesteraren SPP, en transparent struktur, stabil direktavkastning och Storebrand/SPP:s långsiktiga fokus på hållbarhet, säger Carl Cederberg, vd för Kyrkans Pensionskassa.

Storebrand/SPP-koncernen har en lång historik av fastighetsinvesteringar i både Sverige och Norge. På uppdrag av koncernens båda livbolag och externa investerare förvaltar Storebrand Asset Management idag fastigheter till ett marknadsvärde om 36 miljarder kronor i båda länderna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Storebrand på Branschguiden

Storebrand Kapitalförvaltning - Storebrand Asset Management AS - är ett helägt dotterbolag till Storebrand ASA. Vårt mål är att våra produkter ska vara enkla, ge värde för pengarna och vara hållbara. Samtidigt ska de fungera som effektiva byggklossar i olika investeringsportföljer. Vi har över 730 miljarder kronor under förvaltning och hela kapitalet förvaltas med ambitiösa hållbarhetskriterier.

Läs mer om Storebrand på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige