Image
Jan Erik Saugestad.
Jan Erik Saugestad. Bild: Lise Eide Risanger / Storebrand

Storebrand i dansk storaffär – köper Capital Investment

Transaktioner Storebrand Asset Management har ingått avtal om att förvärva Capital Investment, en dansk fastighetsförvaltare och investeringsrådgivning med huvudkontor i Köpenhamn.
Publicerad den 31 Augusti 2021

Storebrand fortsätter sin tillväxtresa genom att köpa dan Capital Investment.
– Förvärvet påskyndar Storebrand Asset Managements tillväxtstrategi inom nordiska alternativa tillgångar och stärker vår position som porten till Norden. Vår tillväxt är ett tecken på förtroende från våra kunder. Capital Investment kommer att stärka vårt investeringserbjudande i alternativa investeringar – särskilt inom fastigheter. De har väl etablerade danska och internationella kundrelationer, och vi ser ömsesidiga fördelar för både kunder och Storebrand genom detta förvärv. Capital Investment och deras kunder kommer också dra nytta av Storebrands expertis inom ESG, säger Jan Erik Saugestad, vd för Storebrand Asset Management.

Förvärvet av Capital Investment är i linje med den strategi som presenterades vid Storebrands kapitalmarknadsdag 2018 och upprepades 2020; att leta efter förvärv som kompletterar den nuvarande verksamheten för att påskynda tillväxten. Capital Investment kommer att bli en del av Storebrand Asset Managements erbjudande med flera enheter och fortsätta som ett separat företag inom fastighetsverksamhet.

Storebrand är en stor och viktig aktör i den nordiska fastighetsbranschen med tillgångar värda 50 miljarder norska under förvaltning. Capital Investment, som förvaltar tillgångar om nära 20 miljarder danska kronor, kommer att lägga till investeringsmöjligheter och ett kompletterande nätverk för affärssökning för att påskynda expansionen i Danmark och internationellt.
– Vi är mycket glada över att kunna välkomna Capital Investment som en del av Storebrand Asset Management. Våra kombinerade resurser och kunskaper utgör en stor möjlighet att ytterligare stärka vårt nordiska erbjudande, säger Jan Erik Saugestad.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Storebrand på Branschguiden

Storebrand Kapitalförvaltning - Storebrand Asset Management AS - är ett helägt dotterbolag till Storebrand ASA. Vårt mål är att våra produkter ska vara enkla, ge värde för pengarna och vara hållbara. Samtidigt ska de fungera som effektiva byggklossar i olika investeringsportföljer. Vi har över 730 miljarder kronor under förvaltning och hela kapitalet förvaltas med ambitiösa hållbarhetskriterier.

Läs mer om Storebrand på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige