Image

Stordalen tecknar avtal om 487 nyproducerade lägenheter i Solna

Uthyrning Petter Stordalens investeringsbolag Strawberry Living har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Alm Equity och Svenska Nyttobostäder om 487 nyproducerade lägenheter i Solna. Det nya lägenhetsbeståndet kommer att förmedlas genom Företagsbostäder.
Publicerad den 19 Januari 2018
Flygvy över Skalden. Bild: Företagsbostäder
Flygvy över Skalden.

Det var i slutet av oktober förra året som Petter Stordalens Strawberry Living presenterades som ny majoritetsägare av Företagsbostäder. Bolaget förmedlar moderna, inredda och fullt utrustade lägenheter till företag och deras anställda. Företaget hade då 1 400 lägenheter i Stockholm, Linköping, Göteborg, Helsingborg, Lund och Malmö. Med den nya affären som nu presenteras uppgår Företagsbostäders lägenhetsbestånd till 1926 och bolaget befäster kraftigt sin marknadsledande position.

– Stockholmsregionen är norra Europas motor. Innovationerna flödar, företag startas och näringslivet plöjer på. Ska detta kunna fortsätta så krävs det lösningar på den bostadssituation som vi ser i våra storstäder. Med Företagsbostäder så är vår ambition att vara en aktör som erbjuder lösningar. De 487 nya lägenheterna som vi nu kan tillföra marknaden blir ett oerhört välkommet tillskott, säger Strawberry Livings ägare Petter A Stordalen.

De nya lägenheterna är redan under produktion och de första kommer vara inflyttningsklara andra kvartalet 2019 och de sista det första kvartalet 2020.

– Stockholm växer så att det knakar, inte minst i Solna. Jag är därför oerhört glad över att vi nu kunnat utöka vårt lägenhetsbestånd så kraftfullt som vi nu gör. Det här är efterfrågat av våra företagskunder och jag gillar att infria deras önskemål, säger Företagsbostäders vd Charlotte Dellblad.

– Vi har sedan 2010 arbetat målmedvetet med att göra Svenska Nyttobostäder till en stark aktör för lägenheter till företag och det känns extra roligt att få ett kvitto på det nedlagda arbetet med en så stark och bra hyresgäst som Företagsbostäder, säger Tommy Johansson, projektansvarig på Alm Equity.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Så sätts rätt team med unikt rekryteringsarbete

Presenteras av Fastighetsägarna Service

Senast från Fastighetssverige Plus

Hetaste rekryteringarna under första kvartalet

Karriär Fastighetssverige har synat branschens hetaste rekryteringar under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige