Image

Stordalen öppnar nytt hotell i Malmö

Uthyrning Sommaren 2016 slås dörrarna upp till nya Clarion Collection Hotel S:t Gertrud i Malmö i Skånska Dagbladets gamla tidningshus. Hotellet blir Petter A Stordalens sjätte i staden.
Publicerad den 8 Maj 2014
Annons
Image
Petter A Stordalen öppnar hotell i Skånska Dagbladets gamla tidningshus i Malmö. Bild: Choice
Petter A Stordalen öppnar hotell i Skånska Dagbladets gamla tidningshus i Malmö.

I går presenterade Petter A Stordalen sitt senaste hotellprojekt i Malmö. Nya Clarion Collection Hotel S:t Gertrud kommer när det slår upp dörrarna för gäster sommaren 2016 bjuda på 180 hotellrum, restaurang och gym.

- Jag är otroligt stolt över att kunna slå upp portarna till ännu en hotellpärla mitt i fantastiska Malmö. Jag älskar den här staden och det är därför som jag storsatsar i den med totalt tre nya hotell de närmaste två åren. Malmö har en otrolig potential med sin nybyggaranda och mångfald och jag har bestämt mig för att delta i utvecklingen av stan, säger Petter A Stordalen.

Det nya hotellet kommer ligga endast ett par minuter från Malmö central och inrymmas delvis i Skånska Dagbladets gamla tidningshus men också i en nybyggd del av fastigheten. Totalt kommer hotellet förfoga över cirka 7 000 kvadratmeter fördelade på fem våningsplan.

Avtalet mellan Clarion Collection Hotel och fastighetsägaren Skånska Dagbladets fastighetsbolag är tecknat på 15 år.

- Jag är oerhört glad över att få Clarion Collection Hotel och Nordic Choice Hotels som hyresgäst. För oss har det varit viktigt att hitta en seriös och långsiktig hyresgäst som kan vara med att förädla denna fastighetspärla. Jag ser mycket fram emot att dörrarna öppnas till hotellet och att gästerna kan få uppleva vad fastigheten har att erbjuda, säger Håkan Mattsson styrelseordförande i tidningskoncernen Skånska Dagbladet.

Sedan tidigare driver Nordic Choice Hotels tre hotell i Malmö och under 2015 kommer ytterligare två nya hotell öppnas Clarion Hotel & Congress Malmö Live och Quality Hotel View.

Planerad byggstart för Clarion Collection Hotel S:t Gertrud är årsskiftet 2014/2015.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige