Image

MAQS till Malmö Live

Uthyrning Skanska har tecknat ett hyresavtal med MAQS Advokatbyrå om 1 250 kvadratmeter i kontorsbyggnaden på Malmö Live.
Publicerad den 27 Maj 2014
Annons
Image
Kontorshuset på Malmö Live. Bild: Skanska
Kontorshuset på Malmö Live.

2015 får Malmö stad ett helt nytt område, Malmö Live, som blir ett unikt kvarter på Universitetsholmen. Ett levande område med stadens nya konserthus, kongress, bostäder, kontor och hotell i toppklass.

– Vi har sedan vi flyttade till våra nuvarande lokaler haft en ständig tillväxt och var i behov av större lokaler. Tillsammans med Skanska utformar vi flexibla och moderna lokaler som ger utrymme för fortsatt expansion. Lokalerna uppfyller även våra medarbetares önskemål om en modern och inspirerande arbetsmiljö. Genom att vara en del av det nya Malmö stärker vi vårt varumärke som en modern och dynamisk advokatbyrå, säger Filip Bucin, managing partner på MAQS.

Kontorshuset på Malmö Live är ritat av den internationellt kända och prisbelönta arkitekten Dorte Mandrup. Hon har skapat en arkitektoniskt unik byggnad med en banbrytande fasad som får liv i spelet mellan sol, ljus och skuggor.

Huset blir en toppmodern arbetsplats med lobby, reception, konferens, öppen brasa, café och servicebutik på entréplan. Huset, på 10 000 kvadratmeter, blir som högst nio våningar och bjuder på en fantastisk utsikt över Malmö. På några våningsplan har kontoren egen terrass.

– Intresset för Malmö Live är mycket stort. Det räcker inte med ett trevligt kontor, våra kunder är mycket medvetna både om design och hållbarhet och förväntar sig en hög servicenivå, ett tydligt sammanhang som stärker deras varumärke, säger Sofia Ekerlund, marknadsansvarig på Skanska Öresund.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige