Image
CG Bostäder gör ett stort portföljförvärv på småländska höglandet.
CG Bostäder gör ett stort portföljförvärv på småländska höglandet. Bild: Newsec

Stor bostadsportfölj i Nässjö såld

Transaktioner CG-Bostäder köper 19 bostadsfastigheter av Stockholm 2 Holding AB.
Publicerad den 19 Januari 2021

Newsec har varit rådgivare åt Stockholm 2 Holding AB vid försäljningen av en fastighetsportfölj i Nässjö. Köpare är CG-Bostäder.

– Affärer med hyresfastigheter är mycket attraktiva nu och görs på höga nivåer. Det är ett stort antal nationella investerare som har visat intresse för portföljen och vi ser en stark efterfrågan inom bostadssegmentet även i mindre kommuner, säger Mattias Andersson, Head of Capital Markets Mid Cap, Newsecs svenska rådgivningsverksamhet.

Transaktionen omfattar sammanlagt 19 fastigheter med bra lägen omkring centrala Nässjö.

– För 14 år sedan förvärvade vi en koncern med fastigheter i Nässjö, Aneby, Eksjö samt Vetlanda som genom avyttringar har koncentrerats till Nässjö. Socialt ansvarstagande är viktigt för oss på Stockholm 2 Holding AB och vi har arbetat kontinuerligt med olika typer av underhåll och uppfräschning av lägenheterna. Vi är övertygade om att den nya ägaren kommer fortsätta utveckla fastighetsportföljen och önskar CG-Bostäder all lycka och framgång med detta, säger Jonas Sjöberg, vd, Stockholm 2 Holding AB.

Den totala uthyrningsbara arean uppgår till 11 735 kvadratmeter fördelat på 146 lägenheter om 9 887 kvadratmeter och 1 334 kvadratmeter lokaler samt 514 kvadratmeter garage.

– Det här öppnar upp en ny ort för CG-Bostäder som vi spanat på en period. Det är oerhört roligt att få möjlighet att förvärva ett så väl sammansatt bestånd i just Nässjö som är en plats vi verkligen tror på, säger Isak Stjärnlöf, vd, CG-Bostäder.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 1 700 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Newsec har ca 370 miljarder kronor under förvaltning, tecknar årligen hyresavtal om ca 1,3 miljoner kvadratmeter, genomför transaktioner om ca 30 miljarder kronor och värderar fastigheter till ett underliggande värde av ca 1400 miljarder kronor. Tack vare st...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här lägger Savills IM sitt nordiska investeringsfokus 2022

Bolag Savills IM identifierar att boende och logistik är sektorer som ska bevakas i en ny grön era för fastighetsinvesteringar 2022 i sin investerarundersökning. Bolagets Nordenchef Peter Broström berättar för Fastighetssverige om kontorssegmentets framtid, hur hållbarhetsfrågor kommer påverka investeringar och var man själva kommer lägga fokus för investeringar under kommande året.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY