Image

Stockholmshem bygger 800 lägenheter

Bygg I dag fattas beslut om nyproduktion av totalt cirka 800 lägenheter som Stockholmshem planerar i tre projekt. Det gäller 330 lägenheter i Annedal, 200 på Södermalm och 270 lägenheter för SHIS (Stiftelsen Hotellhem i Stockholm) verksamhet i Västertorp.
Publicerad den 1 Februari 2012

– Vi på Stockholmshem driver nu på hårt för att öka takten i byggandet och vi lyckas väl. Vi har en projektportfölj på närmare 5 000 lägenheter för de närmaste åren och söker ständigt nya markanvisningar och projektfastigheter för att kunna expandera ännu mer. Jag tror inte att det är många byggherrar i landet som kommer att bygga lika många hyresrätter som vi de närmaste åren, säger Björn Ljung, (FP) ordförande i Stockholmshem.

I Annedal och på Södermalm görs projekten möjliga tack vare inköp av projektfastigheter. Lägenheterna i kvarteret Linaberg i Annedal byggs på en tidigare industritomt invid det nya bostadsområde som kommer vara platsen för en bostadsutställning i augusti i år.

I kvarteret Grimman, omslutet av Wollmar Yxkullsgatan, Timmermansgatan och Maria Prästgårdsgata, på Södermalm omvandlar och river Stockholmshem delar av den tidigare ägaren Locums gamla uttjänta lokaler och ett hotellhem för att skapa ett nytt bostadskvarter.

SHIS bostäder i kvarteret Bjällerkransen i Västertorp byggs som kompletteringsbebyggelse på Stockholmshems egen mark. Boendet kommer att användas som korttidsboende för familjer samt ungdomar och ensamstående vuxna med särskilda behov.

Samtliga lägenheter i Annedal och på Södermalm kommer att hyras ut via Stockholms stads bostadsförmedling. Bostäderna i Västertorp förmedlas genom SHIS.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige