Image

Stockholm Modecenter lämnar Nacka för Infra City

Bolag Stockholm Modecenter lämnar Nacka och flyttar till Infra City i Upplands Väsby och skapar därmed Nordens ledande varumärkeskluster för den moderna modebranschen.
Publicerad den 24 November 2014

Profi Fastigheter som framgångsrikt äger och driver Stockholm Modecenter utvecklar nu verksamheten att innefatta närliggande branscher genom att skapa konceptet Showroom Stockholm innebärande en fördubbling av den befintliga ytan.

Stockholm Modecenter har funnits i 25 år och har en fantastiskt stark position som Nordens ledande showroomkoncept för modebranschen. Profi Fastigheter äger och driver Stockholm Modecenter framgångsrikt och har en nära relation till och kunskap om branschen.

För att ytterligare utveckla Stockholm Modecenter flyttar verksamheten till Infra City och skapar därmed Nordens ledande varumärkeskluster för den moderna modebranschen, vilken även omfattar skor, sport, heminredning och accessoarer.

Profi Fastigheter har, i samarbete med Stockholm Modecenters hyresgäster och arkitektbyrån Koncept Stockholm, utvecklat moderna, flexibla och skräddarsydda lokaler i Infra City med inflyttning vid årsskiftet 2015/16.

Lokalerna kännetecknas av interiör design och funktion på en genomgående hög internationell nivå.

- Modebranschen utvecklas genom en tydlig branschglidning där butikerna tar ett större grepp om sin målgrupp genom att erbjuda sortiment även inom exempelvis skor, sport och heminredning. För Stockholm Modecenter är det naturligt att spegla den nya definitionen av mode, säger Thomas Jonasson, chef för Stockholm Modecenter.

Infra City är ett kommersiellt utvecklingsområde för möten, handel, service och kontor beläget i det som kallas Stockholms tillväxtkorridor, området mellan Stockholm City och norrut. I dag har mer än 2 700 personer sin arbetsplats i Infra City. Företag som bland annat Scandic, ANWR, Cederroth, Tesla Motors och Rusta har valt Infra City som strategisk etablering för sina verksamheter.

- Infra City är ett optimalt läge för vår verksamhet, våra 300 butiker från hela Norden och Baltikum tar sig enkelt till Infra City. Vi genomför skomässor två gånger om året tillsammans med våra cirka 50 leverantörer och då är läget med mässhallen och hotellet ovärderligt, säger Jan Persson, VD på ANWR Norden, en av Nordens ledande aktörer inom skobranschen.

- Infra City är vårt strategiskt bäst belägna anläggning med närheten till både Stockholm City och Arlanda. Infra City är en attraktiv och lättillgänglig mötesplats med en etablerad mässverksamhet genom våra närmare 70 000 mässbesökare och ett konferenshotell med mer än 50 000 övernattningar varje år, säger Ethel Capelle, Hotelldirektör Scandic Hotels, Infra City.

Infra City ligger lättillgängligt intill E4:an och man tar sig enkelt dit med bil eller buss från Stockholm City och från Arlanda. I takt med att området utvecklas sker löpande förbättringar av den direkta kollektivtrafiken via buss från Stockholm City och från Arlanda samt indirekta via matarbussar från pendeltågsstationerna Upplands Väsby Station och Rotebro.

Profi Fastigheters vision är att tillsammans med bland annat Upplands Väsby kommun utveckla Infra City till en levande och attraktiv stadsdel präglad av möten och med starkt fokus på hållbarhet.

- För verksamheter som till exempel Stockholm Modecenter med tillresande från hela Sverige och internationellt är Infra City optimalt beläget. Tillsammans med näringslivet arbetar vi i kommunen aktivt för att förbättra kollektivtrafiken. Bland annat har vi prioriterat tätare pendeltågstrafik och från förra året går pendeltågen med 8 minuters mellanrum till och från Upplands Väsby station, säger Björn Eklundh, kommundirektör i Upplands Väsby.

Om Stockholm Modecenter
Stockholm Modecenter är ett showroomkoncept med cirka 130 modeleverantörer som representerar närmare 400 nationella och internationella varumärken. Genom att erbjuda en bred daglig service och marknadsdrivna evenemang skapas bättre förutsättningar för möten mellan leverantörer och inköpare. Läs mer på www.modecenter.se

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige