Image

Stockholm i tillväxttopp

Sverige Endast två västeuropeiska städer är med bland de 40 högst rankade städerna när den amerikanska tankesmedjan Brookings rankar världens tillväxtstäder. Stockholm är en av dem.
Publicerad den 31 Januari 2012

Stockholm rankas på plats 40. Stuttgart är den enda västeuropeiska staden som ligger före Stockholm, på plats 31.

- Stockholm och huvudstadsregionen är en internationell tillväxtmetropol. Vi har många fördelar som internationella talanger och företag börjar få upp ögonen för, men vi har också ett antal utmaningar. När befolkningen växer med två SL-bussar varje dag ökar kraven på investeringar i infrastruktur, bostäder och utbildning. Företagsklimatet är bra, men även solen har sina fläckar, säger Helena Olsson, chefekonom på Stockholms Handelskammare.

- När en mix av branscher och människotyper samlas på en plats, som i huvudstadsregionen, skapas goda möjligheter för nya affärsidéer, inte minst finns en efterfrågan på mer nischade produkter och tjänster. Denna diversifiering tillsammans med vår öppenhet för handel med omvärlden är viktiga ingredienser i framgångsreceptet, avslutar Helena Olsson.

Tillväxttoppen

1. Shanghai, Kina.
2. Riyadh, Saudiarabien.
3. Jiddah, Saudiarabien.
4. Izmir, Turkiet.
5. Hangzhou, Kina.
6. Ankara, Turkiet.
7. Istanbul, Turkiet.
8. Shenzhen, Kina.
9. Santiago, Chile.
10. Shenyang, Kina.
31. Stuttgart, Tyskland.
40. Stockholm, Sverige.

Källa: Brookings

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige