Image
Elias Georgiadis, vd för Stenhus Fastigheter.
Elias Georgiadis, vd för Stenhus Fastigheter. Bild: Stenhus Fastigheter

Stenhus uppe i nästan 60 procent accepter

Bolag Danske Invest Sverige Småbolag och Prior & Nilsson Fond- och Kapitalförvaltning AB avser acceptera Stenhus Fastigheters uppköpserbjudande i Randviken.
Publicerad den 13 Maj 2022

Den 19 april 2022 lämnade Stenhus ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägare i Randviken att förvärva samtliga aktier i Randviken mot ett kombinerat vederlag bestående av nyemitterade aktier i Stenhus Fastigheter och ett kontant vederlag.

Utöver de ägare till motsvarande cirka 52,1 procent av det totala antalet aktier i Randviken, som Stenhus Fastigheter angav i pressmeddelandet avseende erbjudandet, har nu Andreas Eneskjöld, som direkt och indirekt äger 181 819 aktier i Randviken, åtagit sig att acceptera Erbjudandet.
Därtill har Danske Invest Sverige Småbolag, som äger 1 450 000 aktier i Randviken, och Prior & Nilsson Fond- och Kapitalförvaltning AB, som äger 1 240 261 aktier i Randviken, undertecknat var sin avsiktsförklaring avseende Erbjudandet, där de indikativt förklarat sig positiva till erbjudandet samt meddelat Stenhus att de har för avsikt att acceptera erbjudandet.

Avsiktsförklaringarna utgör inte juridiskt bindande åtaganden för Danske Invest Sverige Småbolag eller Prior & Nilsson Fond- och Kapitalförvaltning AB, utan utgör endast en uttalad avsikt från respektive aktieägare att acceptera Erbjudandet.

Det totala antalet aktier i Randviken som omfattas av åtaganden motsvarar cirka 52,5 procent av samtliga aktier i Randviken. Det totala antalet aktier i Randviken som omfattas av avsiktsförklaringarna motsvarar cirka 6,1 procent av samtliga aktier i Randviken.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Vd-byte på Castellums coworkingbolag

Bolag Castellumägda coworkingbolaget United Spaces byter vd till hösten. Avgående vd:n Yvonne Sörensen Björud berättar för Fastighetssverige om beslutet att lämna, om tiden i bolagen och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige