Image
Elias Georgiadis.
Elias Georgiadis. Bild: Stenhus Fastigheter

Stenhus om Halmslättens avsiktsförklaring: "Vilseledande för aktieägarna"

Bolag Elias Georgiadis, vd för Halmslättens huvudägare Stenhus Fastigheter, ser många tveksamheter kring Halmslättens avsiktsförklaring med ett än så länge hemligt bolag. Dessutom menar han att det krävs en ändring i Halmslättens bolagsordning för att genomföra försäljningen, ett beslut som kräver kvalificerad majoritet.
Publicerad den 17 Februari 2022

Stenhus Fastigheter, som är största ägare i Halmslätten, anser att gårdagens pressmeddelande avseende den ingångna avsiktsförklaringen är för osäker samt att styrelsens agerande kan uppfattas som vilseledande för aktieägarna i Halmslätten

Elias Georgiadis:
– Det är omöjligt att värdera den information om avsiktsförklaringen som Halmslättens styrelse offentliggjorde igår. Vi vet exempelvis inte vem den tilltänkta köparen, om de har säkerställt finansiering, vad som kan bli utfallet av deras DD eller om styrelsen och den tilltänkte köparen överhuvudtaget kommer att kunna enas om ett bindande överlåtelseavtal. Eftersom det generellt råder en stor osäkerhet kring huruvida en avsiktsförklaring kommer att leda till en affär, har vi själva som princip att aldrig offentliggöra ingångna avsiktsförklaringar.

– Även om styrelsen skulle lyckas att ingå ett bindande avtal så kommer affären att vara villkorad av ett godkännande på Halmslättens bolagsstämma. Utöver att godkänna affären kommer bolagsstämman även att behöva ändra verksamhetsföremålet i Halmslättens bolagsordning, vilket är ett beslut som förutsätter kvalificerad majoritet.

– Sammantaget ser vi stor osäkerhet i den potentiella affär som Halmslätten har offentliggjort och vi anser att det är vilseledande att beskriva detta som ett konkurrerande erbjudande till det konkreta erbjudande som vi lämnat till aktieägarna i Halmslätten utan några som helst villkor samt med redovisning av vederlag i början av mars 2022.

– Vi anser inte att offentliggörandet påverkar vårt erbjudande utan vi står fast vid vad vi tidigare erbjudit och hoppas att få välkomna så många av Halmslättens aktieägare som möjligt som nya aktieägare i Stenhus Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige