Image

Stenahus skapas - investerar en miljard

INVESTERING Stena Fastigheter ska bygga ett \"Stenahus\" på 40 000 kvadratmeter i centrala Göteborg. Investeringen uppgår till en miljard kronor.
Publicerad den 15 April 2010

Området där Stena Fastigheter ska bygga det 40 000 kvadratmeter stora kontorshuset är under planläggning och byggrätter skapas. Det ligger precis ovanpå Götatunnelns mynning och ner mot vattnet.

- Tanken är att vi ska samla alla Stenabolag i ett hus. Som det är i dag sitter vi utspridda över hela staden, säger Christel Armstrong Darvik till Fastighetssverige.

Investeringen för projektet beräknas hon kommer uppgå till cirka en miljard kronor, och om allt går enligt plan kan det vara klart 2015.

Christel Armstrong Darvik berättar vidare att man inom Stena Fastigheter tagit beslut om att investera 800 miljoner kronor i Malmö och Stockholm.

- Vi bygger ett projekt i Stockholm och två i Malmö, det handlar om hyresrätter. Det känns väldigt bra att kunna konstatera att kalkylerna ser bra ut för de hyresrättsprojekt som vi genomfört på sistone, säger Christel Armstrong Darvik till Fastighetssverige.

Hon säger att Stena Fastigheter kommer att investera kring tre miljarder kronor de kommande fem åren, och det handlar främst om hyresrätter.

- Det finns en ekonomisk grund i att bygga hyresrätter, till skillnad mot för ett tag sedan. Det är det sättet vi jobbar på nu som är allra bäst för oss, säger Christel Armstrong Darvik.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige