Image

Stena köper i London och bygger i Houston

Transaktioner Stena Fastigheters utlandsbolag Stena Realty har köpt en kontorsfastighet i London och påbörjat byggnationen av en kontorsfastighet i Houston, USA.
Publicerad den 10 September 2013
Christel Armstrong Darvik Bild: Stena Fastigheter
Christel Armstrong Darvik

Fastigheten i London omfattar cirka 2 800 kvadratmeter. Den är belägen i Midtown och är fullt uthyrd.

Stena har också påbörjat byggnationen av ett kontorshus omfattande drygt 16 000 kvadratmeter i den så kallade Energy Corridor i Houston, USA.

Fastigheten är uthyrd till 50 procent och första inflyttning är beräknad till hösten 2014.

Investeringen i USA ligger på cirka 50 miljoner dollar, motsvarande drygt 330 miljoner kronor.

- Vi bedömer Londonmarknaden som fortsatt intressant och är mycket nöjda med att ha genomfört ytterligare ett förvärv på kort tid här. I USA är Houston-marknaden oerhört het och efterfrågan på kontor stor. Vi är därför mycket glada att nu ha startat byggnation av vår tredje fastighet i Houston, säger Stena Fastigheters koncernchef Christel Armstrong Darvik.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige