Image
Sibs genomför sin första internationella affär.

Sibs genomför sin första internationella affär

Transaktioner I juni 2022 ingick Sibs och den brittiska fastighetsutvecklaren Donard Living ett intentionsavtal för att tillsammans bygga lägenheter i Storbritannien och Irland. Nu genomförs den första affären inom ramen för det långsiktiga samarbetet.


Skanska bygger kontorsbyggnad i London för cirka 1,5 miljarder kronor.

Skanska bygger kontorsbyggnad i London för miljardbelopp

Bolag Skanska har tecknat avtal med Quadrant och fonder förvaltade av Oaktree Capital Management, L.P. om att bygga YY London, 30 South Colonnade i Canary Wharf, London, Storbritannien. Kontraktet är värt GBP 135M, cirka 1,5 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Europa för det första kvartalet 2021.


Lauren O'Brien kommer vara baserad i London.

Areim öppnar Londonkontor och rekryterar

Bolag Areim stärker sitt IR-team med Lauren O'Brien och öppnar kontor i London.


London.

Skanska bygger nytt kontor i London

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Sateria Investments Limited, om att bygga nya Norfolk House i London. Kontraktet är värt cirka 72 miljoner pund, cirka 825 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Europa för det tredje kvartalet 2020.


51 Moorgate i London.

Skanska säljer kontorshuset 51 Moorgate i London

Transaktioner Skanska har sålt kontors- och detaljhandelsfastigheten 51 Moorgate till en av Deka Immobiliens fastighetsfonder för cirka 56 miljoner pund, cirka 690 miljoner kronor.


Fastigheten Tre Vapen 7 i Stockholm är en av dem som Balder köper.

Balder köper i Stockholm, Helsingfors och London för 1,6 miljarder

Transaktioner Balder har i tre transaktioner avtalat om att förvärva fyra fastigheter med en sammanlagd uthyrningsbar yta om cirka 28 000 kvadratmeter för cirka 1,6 miljarder kronor. Fastigheterna i Stockholm och London utgörs i huvudsak av kontor och utbildning och fastigheten i Helsingfors utgörs av hotell. Samtliga fastigheter ligger i de centrala delarna av huvudstäderna. Fastigheten i London har tillträtts under andra kvartalet, Fastigheten i Finland tillträds i kvartal 3 och Stockholmsfastigheterna tillträds i Q4.


Förvärvet av 8 Fenchurch Place i centrala London är Balders första på de brittiska öarna.

"London är hela Europas huvudstad"

Transaktioner För Fastighetssverige berättar Erik Selin mer om vad som fick Balder att slå till i England – och varför han inte direkt räds Brexit.


Skanska bygger för 1,6 miljarder i London

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med The Olayan Group om att bygga K1 Knightsbridge, en kommersiell fastighet i London som kombinerar kontor, bostäder och detaljhandel. Kontraktet är värt cirka 1,6 miljarder kronor.


Svenskt-brittiskt utbyte om bostadsfrågan

Bygg/Arkitektur När hertigparet av Cambridge besökte Arkdes lanserades ett samarbetsprojekt mellan museet och Storbritanniens ambassad i Sverige – Housing Design Exchange: London/Stockholm. Brittiska ambassaden och Arkdes har bjudit in brittiska och svenska arkitekter till ett utbyte med bostadsfrågan i centrum.


Brunswick köper 13 fastigheter i centrala London

Transaktioner Brunswick Real Estate UK, Brunswick Real Estates nyligen etablerade investeringsverksamhet i Storbritannien, har köpt en fastighetsportfölj i centrala London. De kommer sammanlagt investera 150 miljoner pund, cirka 1,7 miljarder kronor, i fastigheterna i ett femårigt kapitalförvaltningsprogram.


Skanska miljardsäljer i London

Transaktioner Skanska har sålt The Monument Building i London för cirka 1,3 miljarder kronor till Credit Suisse's Real Estate Fund International.


Akelius köper för 790 miljoner

Transaktioner Akelius köper 19 fastigheter i centrala London för sammanlagt 790 miljoner kronor.


Whites vd om toppuppdraget i London

Bygg/Arkitektur Londons borgmästare Sadiq Khan har utsett 52 rådgivare i arkitektur- och stadsbyggnadsfrågor. En av dessa har han hittat i utlandet: Whites vd Monica von Schmalensee. För Fastighetssverige berättar hon vad som väntar framöver.


Skanska i miljardprojekt i London

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Consolidated Developments om att bygga den kommersiella fastigheten St Giles Circus i West End i London. Avtalet är värt cirka 1,6 miljarder kronor.


Akelius miljardköper i storstäder

Transaktioner Akelius köper 211 lägenheter i London och 198 lägenheter i Toronto.


Pandox köper hotell vid Heathrow

Transaktioner Pandox har ingått avtal om förvärv av Hilton London Heathrow Airport. Hotellet har 398 rum och köpeskillingen uppgår till cirka 865 miljoner kronor.


Whites vd blir rådgivare i London

Karriär Monica von Schmalensee, vd på White, är från september 2017 rådgivare till Londons borgmästare, Sadiq Khan. Gruppen rådgivare som utsetts i ”Mayor´s Design Advocate Group” representerar högsta expertis inom arkitektur och stadsbyggnad.


”Han är väldigt engagerad och intresserad”

Bolag Han driver finansmannen Sten Mörtstedts fastighetsbolag CLS Holdings. I en intervju med Fastighetssverige berättar Fredrik Widlund om att verka i London, vilken marknad som är hetast för bolaget – och varför man har sålt av sitt svenska bestånd.


Kineser bygger Londons högsta hus

Bygg/Arkitektur Spire London ska bli 235 meter högt.


Akelius säljer 81 lägenheter utanför London

Transaktioner Fastigheten från 1960 ligger i Horsham, 50 kilometer från Piccadilly Circus. Köpeskillingen uppgår till cirka 196 miljoner kronor.