Image

Hagen ny vd för White

Karriär I januari 2018 tar Alexandra Hagen över stafettpinnen som ny vd för White Arkitekter efter Monica von Schmalensee.
Publicerad den 23 Augusti 2017
Alexandra Hagen. Bild: White Arkitekter
Alexandra Hagen.

– Det är ett stort förtroende och väldigt roligt att få samarbeta med mina kunniga kollegor i en ny roll. Jag ser fram emot att driva företagets utveckling vidare inom internationalisering och digitalisering. Alltid med arkitekturen och den hållbara samhällsutvecklingen som självklara ledstjärnor, säger Alexandra Hagen.

Alexandra Hagen är arkitekt med lång erfarenhet inom företaget och är sedan sju år tillbaka chef för Whites kontor i Malmö. Hon har dessförinnan arbetat med utvecklingsfrågor inom företaget, bland annat som utlandschef för koncernen och med bolagets forsknings- och kunskapsnätverk.

Monica von Schmalensee kommer i fortsättningen att ha en rådgivande roll hos White och egna externa uppdrag, bland annat för Londons borgmästare inom stadsutvecklingsfrågor.

– Det är betryggande att kunna lämna över stafettpinnen efter en resa där vi har lyckats lyfta arkitektens roll i den hållbara omställningen. Efter sju år som vd vill jag återgå till det operativa arbetet med att skapa arkitektur som sätter människan i centrum, säger Monica von Schmalensee.

Styrelseordförande Liselotte Hjorth har ansvarat för rekryteringsprocessen.

– Monica har som vd lett bolaget till att bli en erkänd arkitektfirma internationellt. Nu går vi in i en ny fas med Alexandra som är en god ledare med gedigen erfarenhet och ett stort intresse för framtidsfrågor. Inom White finns stor och bred kompetens och vi är glada är över att kunna rekrytera internt till vd-rollen säger hon.

Ny chef för Whites kontor i Malmö, med 85 medarbetare, blir Martin Sundberg. Han är arkitekt och har arbetat hos White i tio år, senast i rollen som ställföreträdande kontorschef. Han tillträder sin nya roll den 1 september.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige