Image
Alexandra Hagen.

White vinner Architect of the year på Dezeen Awards

Bolag Under prestigefyllda Dezeen Awards 2023 i London i går kväll tilldelades White Arkitekter priset Architect of the year. White prisas då kontoret är en ledande röst i strävan mot mer hållbara byggnader.


En airdome skulle kunna vara ett av alternativen för en tillfällig arena.

Tillfällig arena – uppblåst eller ohållbart?

Bygg/Arkitektur Det är elva månader till Eurovision ska utspela sig på svensk mark. Vilken landsända och arena det blir återstår att se, men ett av förslagen som DN kommit över från dokument från SVT visar att en tillfällig arena i Frihamnen i Stockholm finns med bland förslagen. Fastighetssverige har vänt sig till två av arkitektkontoren som varit med i att ta fram arenor de senaste åren för att höra hur de ser på idén.


Velindre Cancer Centre  är en specialistinrättning som tar hand om cancerpatienter i Whitchurch, Cardiff, Wales

White vinner regeringens exportpris

Bygg/Arkitektur Under en prisceremoni på Utrikesdepartementet igår tilldelades White Arkitekter regeringens exportpris för kulturella och kreativa näringar 2021. Det är första gången som ett arkitektkontor vinner det prestigefyllda priset. White prisas då arkitektkontoret "med innovativ design driver omställningen för en hållbar framtid".


Alexandra Hagen, vd för White och Ulla Bergström, divisionschef för Sweco Architects

Artikelserie: Så mår de största arkitektkontoren i Sverige

Bygg/Arkitektur Arkitektkontoren brukar kallas fastighetsbranschens temperaturmätare. Så Fastighetssverige tog tempen på några av landets största kontor för att se hur de ser på läget nu och vad som väntar. Först ut är Sweco Architects och White.


Nya Centralsjukhuset i Karlstad.

White får uppdraget att gestalta Centralsjukhuset i Karlstad

Bygg/Arkitektur White Arkitekter har fått uppdraget att gestalta om- och tillbyggnationen av Centralsjukhuset i Karlstad (CSK). På uppdrag av Skanska och i samarbete med Region Värmland formger White ett högteknologiskt sjukhus, inklusive landskap, med höga hållbarhetsambitioner för dagens och morgondagens patienter. Projektet är regionens största sjukhusinvestering någonsin.


Jacob Sahlqvist.

Ny kontorschef på White i Göteborg

Bolag Jacob Sahlqvist, tidigare marknadschef, utses till ny kontorschef för White i Göteborg.


Jimmie Ahlgren.

White växlar upp inom projektledning

Bolag Som ett led i Whites satsning på projektledning tillsätts Jimmie Ahlgren som affärsutvecklingschef för området. Han är i dag kontorschef för Whites kontor i Halmstad. Han tillträder i sin nya roll 1 januari 2021 och får då uppdraget att växla upp affärsutvecklingen inom projektledning, projekteringsledning och kalkyl. Lotta Sundell blir ny kontorschef på White i Halmstad.


Alexandra Hagen.

White: Så påskyndar pandemin transformationen av fastigheter

Bygg/Arkitektur Transformation och effektiv användning av befintliga fastigheter är avgörande för att lyckas med en grön omställning i bygg- och fastighetsbranschen. Coronapandemin har aktualiserat frågan om hur vi använder våra byggnader och städer. Och den kommer att ha bestående effekter på hur vi lever, bor och verkar, vilket kräver att våra livsmiljöer anpassas efter nya behov och beteenden, menar White Arkitekter.


Alexandra Hagen.

Arkitekt-vd:n: Därför blir det ett väldigt spännande decennium

Bolag White Arkitekters vd Alexandra Hagen berättar för Fastighetssverige om företagets nya fastighetssamarbete, hur man tacklar avmattningen i konjunkturen och varför hon ser med spänning på det kommande decenniet.


Mikael Lundström och Alexandra Hagen.

White och Svefa i samarbete: "One-stop shop"

Bolag White Arkitekter och Svefa har undertecknat ett samarbetsavtal för att tillsammans utveckla och erbjuda tjänster inom arkitektur, hållbarhet och strategisk fastighetsrådgivning. Det nya affärssamarbetet ska öka förutsägbarheten avseende kostnader och kvalitet, samla spetskompetenser hela vägen från gestaltning till förvaltning och vara tillgänglig i alla svenska regioner.


Hans Alving.

White rekryterar CFO

Bolag White Arkitekter förstärker sin internationella satsning genom rekryteringen av Hans Alving som ny CFO. Han kommer närmast från IFS-koncernen som utvecklar, säljer och levererar affärssystem till kunder världen över. Där har han utöver sin roll som ekonomichef arbetat med implementering av affärssystem, konsultverksamhet och utveckling av partnerverksamhet i 35 länder.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Hilda Esping Nordblom, Magnus Månsson och Alexandra Hagen diskuterar framtidens bostäder på Stora Bostadsdagen Göteborg den 24 april.

Stora Bostadsdagen GBG: Hur vill vi bo i framtiden?

Stora Bostadsdagen Göteborg Ledande arkitekter spånar på Stora Bostadsdagen Göteborg om framtidens bostäder – hur påverkar nedgången på marknaden hur bostäderna kommer att ritas de närmaste åren?


Det här blir Hagens viktigaste uppgifter

Karriär Alexandra Hagen berättar hur länge hennes nya uppdrag har varit på gång, varför hon har haft White som enda arbetsgivare och vad hennes största utmaningar i vd-rollen blir.

Hagen ny vd för White

Karriär I januari 2018 tar Alexandra Hagen över stafettpinnen som ny vd för White Arkitekter efter Monica von Schmalensee.


Hagen ny vd för White

Karriär I januari 2018 tar Alexandra Hagen över stafettpinnen som ny vd för White Arkitekter efter Monica von Schmalensee.