Enligt Sveriges Kommuner och Regioners senaste Ekonomirapport är en lågkonjunktur på väg. Många kommuner och regioner har en ansträngd ekonomi och har behov att fokusera på genomförbarhet och ekonomi för att lyckas nå sina mål med stadsutveckling och hållbarhet. Detta har medfört ett ökat antal upphandlingar som efterlyser ett samlat erbjudande inom både arkitektur och strategisk fastighetsrådgivning.
– Vårt samarbete kommer av efterfrågan hos våra uppdragsgivare - offentliga och privata. Kombinationen av arkitektur, hållbarhet och fastighetsrådgivning är en möjliggörare i utvecklingen av väl gestaltade och hållbara livsmiljöer. Vi kan gemensamt erbjuda en större bredd och ökad affärsnytta för våra kunder. Målsättningen är att vara en partner som tillför värden på flera plan i processen att skapa hållbar byggd miljö, säger Alexandra Hagen, vd på White Arkitekter.
Affärssamarbetet är unikt i Sverige, inte minst med tanke på den spetskompetens och den breda geografiska representationen som de båda aktörerna kan erbjuda. Det nya "one-stop-shop" samarbetet ska hjälpa offentliga och privata aktörer att jobba för att nå Agenda 2030 målen. Tack vare det nya samarbetet kommer marknadens aktörer att kunna anlita en enda rådgivare för att hjälpa dem att överlåta mark, utvärdera affärsmodeller och skapa städer som är långsiktigt hållbara, inte minst ekonomiskt och socialt.
– White och Svefa har tillsammans en unik position genom att vi kan erbjuda en oberoende samarbetspart som inte är bunden till ett visst koncept. Vi drivs inte av kortsiktiga projektvinster utan driver projekt med utgångspunkt i långsiktig lönsamhet där vi beaktar hållbarhet ur alla perspektiv. Genom att integrera strategisk fastighetsrådgivning genom projektens alla skeden kan vi säkerställa dess genomförbarhet, säger Mikael Lundström, vd på Svefa.
Presenteras av LEDVANCE
Presenteras av Aros Kapital
Bygg/Arkitektur Den svenska padelhajpen gick upp som en sol och ner som en pannkaka. Kvar står nu tomma hallar runtom i Sverige som väntar på att stöpas om till något annat. I Göteborg tas nu första steget i att förvandla överblivna hallar till välkomna tillskott till idrottsrörelsen när padel byts till tennis vid Delsjön. Karl Ljunggren, vd för L2 Fastigheter och ordförande i Göteborgs Tenniscenter, berättar för Fastighetssverige om arbetet med att ställa om lokalen, om satsningen och behovet den möter, om tidigare storspelaren Magnus Gustafssons roll i arbetet och hur man hoppas kunna inspirera andra att bidra till att övergivna padelhallar fortsätter användas till idrottsverksamhet.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.