Image
Jimmie Ahlgren.
Jimmie Ahlgren. Bild: White Arkitekter

White växlar upp inom projektledning

Bolag Som ett led i Whites satsning på projektledning tillsätts Jimmie Ahlgren som affärsutvecklingschef för området. Han är i dag kontorschef för Whites kontor i Halmstad. Han tillträder i sin nya roll 1 januari 2021 och får då uppdraget att växla upp affärsutvecklingen inom projektledning, projekteringsledning och kalkyl. Lotta Sundell blir ny kontorschef på White i Halmstad.
Publicerad den 3 December 2020
Lotta Sundell. Bild: White Arkitekter
Lotta Sundell.

Jimmie Ahlgren har varit kontorschef på Whites Halmstadskontor de senaste tio åren, men har parallellt arbetat operativt i uppdragen som uppdragsledare och även projekteringsledare. En viktig uppgift han ser i sin nya roll är att få arkitekten att ta ett än större ansvar för projektens ekonomi och vara med och styra projekten mot uppsatt tidplan och budget.
– Det ska bli oerhört kul att vara en del i att utveckla företaget mot att ta mer ansvar i projekten. Jag brinner för att skapa effektiva processer och ser stora möjligheter att arkitekten jobbar mer med framdriften av projektet, i synnerhet med projekteringsledningen. Initialt handlar det om att prata med kunderna och förstå hur vi på bästa sätt kan underlätta deras processer och lösa deras problem, säger Jimmie Ahlgren, tillträdande affärsutvecklingschef för projektledning på White Arkitekter.

Tjänsten innefattar samordning och ledning av affärsutveckling inom projektledning för hela White, i Sverige och internationellt. Jimmie Ahlgren är utbildad byggnadsingenjör med inriktning produktion och projektledning. Sedan examen har han arbetat uteslutande i de projekterande processerna i byggbranschen, vilket har gett honom en bred förståelse för projekt- och projekteringsledning och kostnadsstyrning.
– Genom att ta ett större ansvar för genomförbarheten i de projekt vi skapar kan vi nå längre i både hållbarhet och arkitektur. Internationellt är det en självklarhet att arkitekten leder projektet genom hela projektprocessen. När vi växer internationellt är det en viktig kompentens, och vi ser ett stort behov i Sverige. Jimmie är erfaren i branschen med många år som ansvarig för projekt och kontorschef. Han är en strateg med stort affärsfokus, helt rätt för rollen. Samtidigt får Halmstadkontoret en ny kompetent kontorschef Lotta Sundell, tillsammans med henne kommer Halmstadskontoret att ta nya utvecklingssteg, säger Alexandra Hagen, vd för White Arkitekter.

Lotta Sundell tar över efter Jimmie Ahlgren. Hon är utbildad arkitekt och har arbetat som gruppchef sen 2018. Sedan november i år är hon även partner. På White har hon bland annat gestaltat om- och tillbyggnaden av Hallands Konstmuseum, nya Polisutbildningen i Växjö och det pågående projektet med nya Östergårdsskolan i Halmstad.
– Det är med spänning jag ser fram emot rollen som kontorschef och de arbetsuppgifter de innebär. Arkitektyrket handlar mycket om att förstå och lösa komplexa problem i samarbete med många andra och det är erfarenheter jag tar med mig i rollen som kontorschef, säger Lotta Sundell, tillträdande kontorschef på White i Halmstad.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige