Image
Sibs genomför sin första internationella affär.
Sibs genomför sin första internationella affär. Bild: Istock

Sibs genomför sin första internationella affär

Transaktioner I juni 2022 ingick Sibs och den brittiska fastighetsutvecklaren Donard Living ett intentionsavtal för att tillsammans bygga lägenheter i Storbritannien och Irland. Nu genomförs den första affären inom ramen för det långsiktiga samarbetet.
Publicerad den 24 Februari 2023

I den första affären ska Sibs i samarbete med Donard Living uppföra 495 lägenheter fördelade på två projekt, belägna på pendlingsavstånd till centrala London. Produktionsstart i Sibs fabrik samt byggstart är planerat till andra halvåret 2023. Majoriteten av affären ska levereras under året och resterande i början på nästa år. För Sibs innefattar denna affär processen från design, modulproduktion och frakt till byggplatsen. Sibs kommer därefter också att assistera Donard Living i deras arbete från montering fram till färdigställande. Denna affär hamnar under vårt nyetablerade affärsområde Industriell försäljning i produktkategorin Modulförsäljning.

Behovet av nya bostäder är enormt i Storbritannien och priset på mark i England är bland de högsta i världen. Sibs flexibla byggsystem tillför höga värden då nyttjandegraden av marken kan bli markant högre jämfört med andra modulära byggmetoder. Sibs system och produktionsmetod ger goda förutsättningar för hållbara kalkyler, en förutsättning på marknader där mark- och byggkostnader är höga.

– Donard Living har en stark pipeline av bostadsutvecklingsprojekt. Sibs unika kombination av hög nyttjandegrad av mark, låg produktionskostnad, världsledande leveranskraft och mycket hög standard i bostäderna är helt rätt för marknaden. Genom vårt samarbete förs våra respektive styrkor samman till fördel för båda parterna, säger David Österström, COO, Sibs.

– Sibs har en uttalad strategi om en global expansion. Det är mycket glädjande att vi nu inleder 2023 med ett första steg i den riktningen med denna affär tillsammans med Donard, säger Erik Thomaeus, CEO, Sibs.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige