Image

Stena bygger lägenheter i Lund

Bygg/Arkitektur Stena Fastigheter bygger 120 lägenheter i Nöbbelöv, Lund.
Publicerad den 29 Januari 2015
Stena Fastigheter bygger 120 lägenheter i Lund. Bild: Stena
Stena Fastigheter bygger 120 lägenheter i Lund.

Stena Fastigheter har beviljats bygglov till fyra nya bostadshus vid Nöbbelövs centrum i Lund. Utöver bostadshusen, som inrymmer 120 lägenheter, kommer även Nöbbelövs torg att rustas upp. Stort fokus läggs på energi- och miljöfrågor och miljöklassning enligt Miljöbyggnad Silver.

Byggstart är våren 2015 och de första husen beräknas vara klara för inflyttning sensommaren 2016. Utvecklingen av torget beräknas stå klart under 2015 och kommer att bli ett lyft för hela området med nya grönytor och gångstråk genom Nöbbelövs centrum. Förändringarna har utformats i samråd med hyresgästerna som i höstas fick tycka till och komma med synpunkter om vad de saknar i deras närområde. Den sammantagna satsningen går under namnet Gröna Nöbbelöv.

- Vi äger idag cirka 360 hyresrätter i området. Genom satsningen blir Nöbbelöv ett än mer attraktivt bostadsområde som kombinerar stadens service med närhet till fin natur, säger Unni Sollbe, vd för Stena Fastigheter Malmö.

- I dag finns ett uppdämt behov av bra bostäder i våra storstadsregioner. Satsningen i Lund ligger helt i linje med vår ambition att få igång på en omfattande nyproduktion. Vårt mål är att bygga 500 bostäder per år, säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef Stena Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför startar Areim ett JV med fokus på centraleuropeisk logistik

Bolag Areim har etablerat ett nytt joint venture med fokus på Centraleuropa tillsammans med VGP. Efter JV:ts första förvärv berättar Erik Vikbladh, CIO och Partner på Areim, för Fastighetssverige om partnerskapet med VGP och hur logistikmarknaderna i JV:ts fokusländer Frankrike, Tyskland, Ungern, Tjeckien och Slovakien skiljer sig från marknaderna i Sverige och de nordiska länderna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige