Image

Starwood säljer inte till Vonovia

Bolag Starwood kommer inte att acceptera Vonovias bud på 38 kronor per aktie i Victoria Park.
Publicerad den 15 Juni 2018

Både amerikanska Starwood (34 kronor) och tyska Vonovia (38) har lagt bud på samtliga aktier i Victoria Park. Huvudägaren Greg Dingizian och ett par andra storägare valde tidigt att sälja till Starwood som nu kontrollerar 24,4 procent av aktierna och 32,1 procent av rösterna i Victoria Park. Starwood meddelade på torsdagen att man inte kommer att acceptera Vonovias bud på 38 kronor.

Vonovia har säkerställt 37,31 av rösterna och bolagets erbjudande är villkorat av att man når mer än 50 procent av rösterna.

Vonovia uppmanar nu aktieägare i Victoria Park "som önskar ett framgångsrikt bud och som vill erhålla den erbjudna premien uppmuntras att lämna in sina aktier senast den 18 juni."

Vonovia framhåller också att om Vonovia kommer att kontrollera mer än 50 procent och Starwood 32,1 procent av rösterna så kommer detta resultera i väsentligt reducerad likviditet i aktien.

Det finns inga avtal mellan Vonovia och Starwood rörande Victoria Park eller dess bolagsstyrning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 39 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige