Image
Vårby Udde.
Vårby Udde. Bild: Magnolia Bostad

Startskott för Magnolia Bostads projekt Vårby Udde

Bygg/Arkitektur Projektet är en del av ett omfattande utvecklingsprojekt i Vårby där 1 800 bostäder, skola, förskolor, vårdboenden, butiker och hotell planeras.
Publicerad den 24 September 2018

Vid invigningen var kommunstyrelsens ordförande Daniel Dronjak (M) och Magnolia Bostads verkställande direktör Fredrik Lidjan på plats för att berätta om visionen för den nya stadsdelen.

– Ett av våra mest attraktiva lägen i kommunen ska omvandlas från ett industriområde till en ny marin stadsdel. Bostäder och nya rekreationsområden planeras här och området blir ett lyft för hela Vårby, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge kommun.

Kommunen samarbetar med Magnolia Bostad och Spendrups AB, som tidigare bedrev bryggeriverksamhet i området, i utvecklingen av Vårby Udde.

– Vårby är ett tillväxtområde med stor potential och vi kommer här att skapa en levande stadsdel. Vårt ledmotiv har redan från start varit social hållbarhet eftersom vi vill skapa en trygg och trivsam miljö för invånarna. Vi gör detta bland annat genom att producera en bra mix av bostäder, service och kommersiella lokaler samtidigt som vi tillgängliggör naturområden runt omkring, säger Fredrik Lidjan, verkställande direktör på Magnolia Bostad.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige