Image

Starka siffror från Hemfosa

Bolag Hemfosa ökar sitt förvaltningsresultat till 266 miljoner kronor (67) under Q1, motsvarande 3,57 kronor per stamaktie (2,10). Substansvärdet är uppe i 126,19 kronor per stamaktie (105,47). Bolaget flaggar för ytterligare preferensaktieemissioner för möjlighet till fortsatt tillväxt.
Publicerad den 7 Maj 2015
Jens Engwall. Bild: Hemfosa
Jens Engwall.

Hyresintäkterna uppgick till 589 miljoner kronor (395).

Kvartalets resultat hänförligt till moderbolagets ägare uppgick till 416 miljoner kronor (12), motsvarande 5,95 kronor per stamaktie (0,36).

Redovisat fastighetsvärde om 27,1 miljarder kronor (16,4) omfattar 361 direktägda fastigheter (194).

Jens Engwall skriver i vd-ordet:
- Vi fortsätter ha fokus inställt på att öka intjäningskapaciteten, och jag är stolt över att vi vid kvartalets slut hade en intjäningsförmåga på 1,3 miljarder kronor jämfört med 0,6 miljarder kronor vid samma tidpunkt föregående år. Jag har förmånen att leda en kompetent, jämställd och växande organisation där vi tillsammans formar en stark företagskultur som ständigt utvecklas och drivs av att göra bra affärer. Hemfosa ska vara den största och bästa ägaren av samhällsfastigheter, genomföra komplexa transaktioner och sälja udda innehav för att därigenom öka kvaliteten i fastighetsportföljen. Fortsatt tillväxt kräver finansiering, och det är anledningen till att styrelsen vid årets stämma kommer att be om mandat att emittera nya ?preferensaktier. Vi vill vara redo om vi behöver det. Samtidigt fortsätter vi utveckla vår verksamhet genom att förvärva fastigheter med starka kassaflöden, som i sin tur skapar aktieägarvärde och möjliggör höga utdelningar. En inte alltför dålig ekvation.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige