Image
Mattias Lundgren, vd för SSM.
Mattias Lundgren, vd för SSM. Bild: SSM

SSM: Villkoren i emissionen fastställda

Bolag SSM planerar att ta in 157 miljoner kronor genom företrädesemissionen som offentliggjordes i februari. För två aktier har ägarna rätt att teckna en ny aktie till kursen 8,00 kronor.
Publicerad den 10 Mars 2020

Företrädesemissionen syftar till att tillföra SSM kapital för att möjliggöra större flexibilitet i bolagets hyresrättsrättsaffär, fler produktionsstarter i närtid samt skapa bästa möjliga förutsättningar till en långsiktig stabil finansiering.

För varje befintlig aktie som innehas på avstämningsdagen kommer aktieägare att erhålla en teckningsrätt. Två teckningsrätter berättigar till teckning av en ny aktie

Teckningskursen har fastställts till 8,00 kronor per aktie, vilket innebär att företrädesemissionen kommer att tillföra SSM högst 157 010 168 kronor före emissionskostnader, genom utgivande av högst 19 626 271 nya aktier.

Investerare har även möjlighet att teckna aktier utan stöd av teckningsrätter.

SSM-aktierna handlas inklusive rätt till deltagande i företrädesemissionen till och med den 17 mars 2020 och exklusive rätt till deltagande i företrädesemissionen från och med den 18 mars 2020.

Amasten, SBB och Gösta Welandson har den senaste tiden gått in som storägare i SSM.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY