Image
Bild: Pixprovider/Tenzing

SPP köper Uppsala polishus

Transaktioner SPP köper Uppsala polishus av Nordisk Renting. Fastigheten omfattar cirka 21 000 kvadratmeter.
Publicerad den 28 Juni 2011
Annons
Image
SPP köper polishuset i Uppsala. Bild: Pixprovider/Tenzing. Bild: Pixprovider/Tenzing
SPP köper polishuset i Uppsala. Bild: Pixprovider/Tenzing.

Parterna uppger ingen köpeskilling, men den uppskattas till 400-500 miljoner kronor.

Fastigheten Svartbäcken 52:9 på Svartbäcksgatan 49 i Uppsala inrymmer förutom Polismyndigheten även Kriminalvården samt Åklagarmyndigheten som hyresgäster.

Byggnaden uppfördes 2003/04 och omfattar cirka 21 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta plus garage om cirka 3 000 kvadratmeter. Samtliga ytor förhyrs av polis, åklagare och kriminalvård på långa hyreskontrakt.

- Investeringen passar bra in i den del av SPP:s investeringsstrategi som innebär att förvärva fastigheter med stabila kassaflöden från statliga och kommunala hyresgäster. Den är ett bra komplement till Karlstad CCC där vi har Karlstad kommun och Konsumentverket som de två största hyresgästerna, säger Tomas Svensson, vd på Storebrand Fastigheter.

Tenzing var rådgivare till säljaren Nordisk Renting.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Storebrand på Branschguiden

Storebrand Kapitalförvaltning - Storebrand Asset Management AS - är ett helägt dotterbolag till Storebrand ASA. Vårt mål är att våra produkter ska vara enkla, ge värde för pengarna och vara hållbara. Samtidigt ska de fungera som effektiva byggklossar i olika investeringsportföljer. Vi har över 730 miljarder kronor under förvaltning och hela kapitalet förvaltas med ambitiösa hållbarhetskriterier.

Läs mer om Storebrand på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill internationella aktören växa på Göteborgs heta logistikmarknad

Bolag Verdion fortsätter växa i Sverige – senast genom en tung investering i Bäckebol i Göteborg. För Fastighetssverige berättar Johan Nihlmark, Head of Business Development Nordics på Verdion, om synen på Göteborg som logistikmarknad och tillväxtambitionerna i staden, nya satsningar på spekulationsutveckling och om hur man ser på 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige