Image

Spånga Center sålt

Transaktioner Profi genomför ännu en investering i Stockholms närförort och förvärvar fastigheten Vitgröet 12, även benämnd Spånga Center. Säljare är Vitgröet Fastighetsaktiebolag, ett dotterbolag till IF Metall.
Publicerad den 3 Juni 2013

Savills var rådgivare åt säljaren.

Fastigheten kompletterar Profis befintliga bestånd i Västerort väl. Spånga Center omfattar kommersiella lokaler om 13 000 kvadratmeter och 123 parkeringsplatser samt ligger i direkt anslutning till allmänna kommunikationer vid Spånga pendeltågsstation och bussterminal.

Fastigheten som förvärvas är Vitgröet 12, med i huvudsak lokaler för kontor och service. Merparten av parkeringsplatserna återfinns i ett varmgarage. Större hyresgäster är Trafikverket och Arbetsförmedlingen. En del av lokalerna upplåts även som kontorshotell. Området, där arbete med ett flertal detaljplaner pågår på intilliggande fastigheter, är ett prioriterat utvecklingsområde i Stockholms översiktsplan.

- Förvärvet ligger i linje med vår strategi att investera i fastigheter där vi kan arbeta med aktiv förvaltning och utveckling. Vi tror på området som kommer att dra nytta av stora investeringar i stadsutveckling och infrastruktur. Vår ambition är att ta en aktiv del i den fortsatta utvecklingen av området, säger Thomas Sipos vice vd på Profi.

Efter förvärvet av Spånga Center uppgår bolagets fastighetsbestånd till drygt 500 000 kvadratmeter.

Bakom Profi står ett antal institutionella investerare, bland andra Kåpan Pensioner, Systembolagets Pensionsstiftelse, Alecta, Nobelstiftelsen, IngaBritt och Arne Lundbergs Forskningsstiftelse och Postens Pensionsstiftelse.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Partnertext

Så sätts rätt team med unikt rekryteringsarbete

Presenteras av Fastighetsägarna Service

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Skanska ruvar på nya bostäder och kontor i Västra Hamnen

Bygg/Arkitektur Bolaget vill riva delar av den befintliga bebyggelsen på platsen och utveckla kvarteret med bland annat ny bostads- och kontorsbebyggelse. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige