Image
SLP genomför sitt hittills största nybyggnationsprojekt – tecknar 15-årigt hyresavtal med Ahlsell avseende 60 000 kvadratmeter.
SLP genomför sitt hittills största nybyggnationsprojekt – tecknar 15-årigt hyresavtal med Ahlsell avseende 60 000 kvadratmeter. Bild: SLP

SLP genomför sitt hittills största nybyggnationsprojekt – tecknar hyresavtal med Ahlsell

Transaktioner SLP har tecknat avtal om att förvärva en fastighet om 280 000 kvadratmeter i Hallsberg samt tecknat ett 15-årigt hyresavtal avseende en miljöcertifierad nybyggnation om drygt 60 000 kvadratmeter. Det bedömda transaktionsvärdet uppgår till drygt 800 miljoner kronor och skulle innebära en årshyra om cirka 50 miljoner kronor. Hyresavtalet som löper på 15 år, är tecknat med Ahlsell Sverige och är indexerat med KPI. Tillträde av fastigheten sker preliminärt under tredje kvartalet och nybyggnationen beräknas vara färdigställd vid årsskiftet 2024/2025.
Publicerad den 1 Juli 2023

– Detta är SLP:s absolut största projekt hittills, och även ett för hela fastighetsegmentet betydande projekt. Vi har valt att arbeta med ett så kallat "öppen bok-förfarande", vilket minimerar vår risk och innebär att vi tillsammans med hyresgästen kommer att minimera kostnaderna för byggprojektet utan att tumma på kvaliteten. Den slutliga årshyran sätts som en funktion av projektets totala kostnad. Hyresavtalet med Ahlsell motsvarar närmare 10 procent av hela vårt nuvarande hyresvärde, och kommer kraftigt att förlänga vår genomsnittliga hyresduration, säger Tommy Åstrand, vd på SLP.

Ahlsell, som är en av Örebroregionens absolut största arbetsgivare, har sedan tidigare genom bolag förvärvat den aktuella marken av kommunen, erhållit bygglov för byggnationen samt upphandlat entreprenaden. Detta bolag förvärvas nu av SLP och tecknar samtidigt ett 15-årigt hyresavtal med Ahlsell Sverige. SLP är sedan tidigare fastighetsägare i Hallsberg vilket är en prioriterad logistikort.
– SLP var ett av många såväl svenska som utländska fastighetsbolag som varit i diskussion med Ahlsell och vi är mycket glada och nöjda över att de valde oss som hyresvärd och partner i denna transaktion, som är en av de största i vårt segment. Fastigheten, som omfattar hela 280 000 kvm mark, ger dessutom möjlighet till ytterligare tillbyggnad, säger Tommy Åstrand.
– Vi har efter en bred och strukturerad process valt att samarbeta med SLP som är ett snabbväxande företag med fokus på att expandera med sina befintliga kunder samt sätta hållbarhet i centrum. Vårt logistikcentrum i Hallsberg är sedan länge hjärtat i Ahlsells svenska verksamhet. Genom dagens avtal kan vi fortsätta att bygga vidare på vår framgångsresa genom att utveckla och förbättra vårt erbjudande och serva marknaden ännu bättre för ett fortsatt offensivt Ahlsell, säger Daniel Johansson, logistikdirektör på Ahlsell Sverige.

Tillträde sker preliminärt under tredje kvartalet, och är villkorat av att pågående fastighetsbildning vinner laga kraft. Förberedelser inför byggnationen kommer att påbörjas inom kort och bedömd tidpunkt för färdigställande är årsskiftet 2024/2025. Investeringen kommer att finansieras med befintlig kassa samt säkerställd bankfinansiering.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige