Hotellfastigheten ägs av Skoogs Fastigheter.
-Det är första gången som vi använder denna betong i Piteå och jag tycker att det är riktigt framsynt av Skoogs Fastigheter att satsa på ett material som gör gott för miljön, säger Rolf Skoog, vd på Prefabmästarna som är leverantör av den speciella betongen.
När solen lyser på fasaden startar en process som innebär att olika föroreningar bryts ner och bildar ofarliga produkter som sköljs bort när det regnar. Processen bygger på en slags nanoteknik som påminner om den som används för självrengörande glas.
- Även en mindre stad som Piteå har problem med luftkvaliteten och genom att använda den här betongen får man positiva, mätbara förbättringar, säger Rolf Skoog. Som jämförelse användes liknande betong på en trottoar i Malmö och där renades luften på kväveoxid med motsvarande utsläppen från 2000 bilar per dygn.
All synlig betong på hotellets utsida kommer att utgöras av specialbetong. Förutom att förbättra luften bidrar den också till att fasaden hålls ren och fin när smuts sköljs bort av regnet.
- Ursprungligen hade vi tänkt bygga i trä, men på grund av att hotellet blir så högt blev betong det naturliga valet, säger Christina Skoog, vd på Skoogs Fastigheter. Med specialbetong på fasaden förenar vi det bästa av två världar. Den kostar visserligen lite extra, men vi tycker att det är väl värt pengarna att bidra till en bra miljö i centrum.
Kust Hotell & Spa öppnar sommaren 2016 mitt i centrala Piteå. Den 15 våningar och 53 meter höga byggnaden blir en av Norrlandskustens högsta. 97 rum och 4 sviter, lobbybar, konferensavdelning, festvåning, Spa med relaxpool och bastu på taket, restaurang och skybar inspireras av den rika Piteälvens spännande resa från fjäll till kust.
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av WeOffice
Presenteras av CDVI
Bolag Folksamgruppen spänner bågen och presenterar dubbla förvärv under samma vecka. Efter affärerna berättar Folksamgruppens fastighetsdirektör Jonas Bjuggren för Fastighetssverige om förvärvstakten under 2024, steget från innerstaden ut till Solna vid köpet av kontorsprojektet Yrket 4 för 3,6 miljarder, vilka delar av Stockholm man vill fortsätta växa i, tankarna på förvärv utanför huvudstaden och om fokuset under 2025.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.