Image

Skanska vill bli först i Norden med miljömärkning

MILJÖ Skanskas ambition är att Svanenmärka konceptet ModernaHus med målsättningen att erbjuda Nordens första miljömärkta flerfamiljshus. Just nu arbetar Svanen med att ta fram och säkerställa kommande kriterier och kravnivåer. I dag pågår arbetet med att dokumentera produktionen samt de material som ingår i ModernaHus för att i nästa steg kunna bli certifierade. Att det är andra gången Skanska förbereder en certifiering underlättar arbetet.
Publicerad den 4 Juni 2008

- I grunden är det samma krav som kommer att ställas på ett flerfamiljshus som på ett småhus, säger Sofia Skoglösa på Skanska Sveriges miljöstab. Att vi tidigare Svanenmärkt Uniqhus underlättar därför arbetet nu.

Svanenmärkningen är en licens som ett företag kan använda för en produkt eller tjänst genom att uppfylla en mängd olika kriterier. ModernaHus är direkt sprunget ur den industriella byggmetoden och påvisar energieffektivitet, låga driftkostnader, hållbarhet, snabb byggtid, fasta priser samt god miljöprofil.

- Svanenmärkningen ligger helt i linje med vår ambition om att vara en grön samhällsbyggare. Det känns stort att vi inom kort kan bli först i Norden med ett Svanenmärkt flerfamiljshus, säger Mats Williamson, vd Skanska Sverige.

Genom att erbjuda ett miljömärkt flerfamiljshus hoppas Skanska kunna hjälpa kommunala och privata fastighetsbolag att göra mer miljövänliga val. ModernaHus kombinerar en utmärkt energiprestanda och ett miljöansvar med ett konkurrenskraftigt pris.

- Idag pågår ett intensivt arbete med att ta fram de krav som ska gälla för Svanenmärkta flerfamiljshus. Vi är naturligtvis mycket positiva till Skanskas engagemang i miljöfrågor och ser att allt fler aktörer i byggbranschen börjar bli intresserade av att erbjuda marknaden trygga miljöalternativ, säger Jacob Paulsen, projektledare på Svanen.

2005 blev Skanska först i Norden med att Svanenmärka ett småhus - Uniqhus.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige