Image

Skanska tecknar avtal med Altitude Meetings i Studio

Bygg/Arkitektur Nystartade Altitude Meetings har fått uppdraget att fylla 1 300 kvadratmeter i Studio, som nu byggs i Malmö. I hyresavtalet ingår mötes- och konferenscenter samt blackbox.
Publicerad den 13 Januari 2015
Skanska tecknar avtal med Altitude Meetings i Studio som nu byggs i Malmö. Bild: Skanska
Skanska tecknar avtal med Altitude Meetings i Studio som nu byggs i Malmö.

Parallellt har avtal tecknats om kontorsservice till fastigheten. Studio, som just nu byggs på Universitetsholmen mitt i centrala Malmö, har ett fantastiskt läge alldeles intill vattnet. Huset är utformat för att skapa oväntade möten och har som mål att vara en samlande mötesplats för stadens och regionens näringsliv. Byggnaden står klar hösten 2016 och blir 14 våningar hög.

Tillsammans med Story Hotel – som både kommer att bedriva hotell- och restaurangverksamhet samt ansvara för skybaren på 14:e våningen – kommer Altitude Meetings att göra Studio till en plats som lever dygnet runt.

– Vi är väldigt stolta över att få medverka i den utveckling som sker i området. Att Studio får Malmö Live, Media Evolution City och Minc som grannar skapar massor av möjligheter, både nationellt och internationellt, som vi hoppas kunna ta aktiv del i säger Yasemin Arhan Modéer, vd Altitude Meetings.

Altitude Meetings är ett nystartat bolag som arrangerar, producerar och initierar möten, konferenser och events. Bland de egna konferenserna märks bland annat läskonferensen Readme i Lund, den ambulerande ”få saker gjort”-konferensen Workhack och samhällskonferensen Framtidens Skåne.

I Studio kommer Altitude Meetings både att hyra ut möteslokaler och fylla dem med eget innehåll. Stidios blackbox, som bland annat kan användas av film- och dataspelbolag, ger även stora möjligheter inför framtiden.

– Den blackbox som idag finns på Universitetsholmen kommer att försvinna på sikt. Här kommer Studio fylla ett behov som vi vet finns inom flera branscher. Sedan är vi starkt samhällsengagerande och vill skapa roliga publika saker i blackboxen, som shower, tv-inspelningar och öppna konferenser – och därmed också ge huset ett kulturellt innehåll säger Yasemin Arhan Modéer.

– Det är fantastiskt roligt att vi har tecknat avtal med Altitude Meetings som kommer ha en mycket tongivande roll i upplevelsen av Studio. Vi har inte bara hyrt ut en betydande del av plan 2 i huset utan vi har även långsiktigt säkrat husets innehåll genom en arrangör av innehåll såsom möten, events och annat, säger Andreas Lundberg, konceptägare Studio.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Oslo i Norge samt Helsingfors i Finland. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige, Danmark och Finland.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige