Image
Kontorsprojektet Nowy Rynek i Poznan, Polen, kommer resultera i 100 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta fördelat på fem byggnader.
Kontorsprojektet Nowy Rynek i Poznan, Polen, kommer resultera i 100 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta fördelat på fem byggnader. Bild: Skanska

Skanska säljer för nära miljarden till Eastnine

Transaktioner Skanska har sålt E-byggnaden i kontorsprojektet Nowy Rynek i Poznan, Polen, för cirka 79 miljoner euro, cirka 920 miljoner kronor. Köpare är Eastnine AB. Transaktionen kommer att bokföras av Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling Europa i det andra kvartalet 2024. Tillträdet till fastigheten kommer att ske omgående.
Publicerad den 11 Juni 2024

Som del av kontorskomplexet Nowy Rynek har byggnad E en uthyrningsbar yta på 28 800 kvadratmeter, vilken till nära 90 procent är uthyrd. Kontorsytor har bland annat hyrts ut till hyresgäster med starka varumärken som McKinsey, VML Poland, Softswiss, Bank Pekao SA, BusinessLink och LyondellBasell.

Huset använder teknik som minskar förbrukningen av både dricksvatten och energi. Den är certifierad enligt LEED Core & Shell, platinanivå, och förväntas få certifieringar enligt WELL Core & Shell, WELL Health-Safety och Building without barriers.

Nowy Rynek ligger i det centrala affärsdistriktet i Poznan. Vid färdigställandet kommer det erbjuda cirka 100 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta fördelat på fem byggnader. Nowy Rynek är Skanskas sjunde kommersiella projekt i Poznan. Även om det inkluderar flera innovativa funktioner, förblir Nowy Rynek trogen mot den traditionella essensen och karaktären i sina omgivningar, särskilt med en innergård fylld med grönska och tillgänglig för allmänheten

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige