Image

Skanska renoverar höghus och bygger ut sjukhus i USA

Bolag Skanska har skrivit kontrakt om att renovera ett höghus i Philadelphia för 340 miljoner kronor. Bolaget ska även bygga ut ett sjukhus i Texas, kontraktet är värt 450 miljoner kronor.
Publicerad den 16 Januari 2015

Skanska har skrivit kontrakt med en konfidentiell kund om att renovera ett höghus med lägenheter i Philadelphia. Kontraktet är värt cirka 340 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för Skanska USA Building för fjärde kvartalet 2014.

Skanska kommer att förnya ett av fyra höghus med 239 lägenheter och cirka 2 600 kvadratmeter med butiker och rekreationsytor. Uppdraget omfattar totalrenovering av de 239 lägenheterna: utbyte och uppgradering av VVS, el och brandskyddssystem; reparationer av byggnadens entré och parkeringsgarage under jord samt förbättrade rekreationsytor, inklusive poolområde, butikslokaler och grönytor.

Byggarbetena har påbörjats och beräknas vara avslutade i november 2017.

Samtidigt har Skanska skrivit kontrakt med med en USA-baserad vårdgivare om att bygga ut ett befintligt sjukhus i centrala Texas, USA. Kontraktet är värt cirka 450 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för Skanska USA Building för fjärde kvartalet 2014.

Skanska kommer att övervaka arbetet med den 22 000 kvadratmeter stora tillbyggnaden, som kommer att innebära sju nya våningar på sjukhuset.

Byggarbetena inleds i januari 2015 och beräknas avslutas i september 2016.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler.

I Sverige har företaget cirka 11 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2014 till drygt 30 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2014 cirka 1 700 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus.

Vi utvecklar arbetsmilj...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya heta aktörer till Vasakronan i Göteborg

Uthyrning Följer upp uthyrning till Uniqlo med två nya väletablerade retailers i Kompassen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY